Svet

[ Izvor: Beta ]

29. 03. 2020. 20:00 0

Američki stručnjak: Imaćemo milione zaraženih

Američki stručnjak za infektivne bolesti, dr Entoni Fauči rekao je da bi u SAD moglo biti zabeleženo više od 100.000 smrtnih slučajeva od koronavirusa i milioni zaraženih.

Fauči je danas izneo svoju prognozu na CNN, nakon što je Bela kuća odustala od proglašenja karantina u saveznim državama koje nisu teško pogođene koronavirusom.

- Rekao bih da ćemo imati između 100.000 i 200.000 smrtnih slučajeva. Imaćemo milione slučajeva - procenio je on i dodao da to nije podatak za koji se treba uhvatiti jer je pandemija kao "pokretna meta".

Fauči je rekao da će podržati ublažene mere u mestima koja nisu teško pogođena, samo uz pojačanje testiranja kako bi se te oblasti nadgledale.

Predsednik SAD Donald Tramp je u više navrata navodio relativno visoku smrtnost od sezonskog gripa smanjujući tako ozbiljnost ove pandemije. Međutim Fauči predviđa mnogo veću smrtnost od smrtnosti od sezonskog gripa.

Tramp je takođe najavio "ponovno otvaranje" ekonomije SAD do katoličkog Uskrsa 12. aprila, međutim zdravstveni zvaničnici upozoravaju da je to prerano za područja koja su teško pogođena.

U SAD je do jutros zabeleženo oko 125.000 slučajeva, a umrlo je više od 2.100 ljudi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati