Srbija

Direktno.rs

11. 10. 2024. 14:21 5

"SNS je IZDAO zemlju": U sredu protest u Loznici, Kokanović zove na BLOKADE širom Srbije

Zlatko Kokanović ispred "Ne damo Jadar", na konferenciji za medije ispred Skupštine Srbije, pozvao je na protest u Loznicu 16. oktobra u 17 časova. Takođe je pozvao sve, i građane i partije, da krenu u blokade u svojim mestima od subote.

- Pozivamo građane u sredu 16. oktobra u 17 časova da dođu u Loznicu, organizovali smo protest. Od subote pozivamo sve, da svako u svom mestu krene u blokadu, koje su planu, prvo na jedan sat, pa ćemo u narednom periodu povećavati vreme, zavisno od toga da li će vlast uslišiti zahteve ili neće - kazao je Kokanović.

On je i pohvalio izlaganje opozicije tokom skupštinske rasprave o litijumu.

- Zajedno sa nama je opozicija koja se borila svim snagama i argumentima. Za razliku od SNS kartela koji ništa drugo od argumenata nije imao, nego lične priče i sve se na to svelo. Pošto nisu usvojili zakon, oni su potpisali kapitulaciju, izdali su našu zemlju,. Onakvo ponašanje Bnabić i Đedović Handanović, postavlja se pitanje kakav je njihov interes - da li je čini, finanijski, opstanka na vlasti… To moraju da nam odgovore. Sve što smo mogli institucijalno, mi smo iskoristili i upotrebili - kazao je na konferenciji.

"Prodali su nas za kornet jaja"

Ljiljana Bralović iz SEOS-a kaže da nije ni očekivala da zakon protiv iskopavanja litijuma bude usvojen.

- Mi nismo očekivali da ovaj zakon, u ovom sazivu, bude izglasan. Svrha je ipak da većina građana, koja na drugi način ne može da sazna kolika je trulež u ovom domu (misleći na Skupštinu) iza nas… Imali su priliku da vide golu istinu, da ljudi koji se nikada nisu javili da brane naš narod na Kosmetu, nikada se nisu založili ni za šta dobro… Branili su interese strane korporacije, pokušavali su da nas ubede da igde postoji ekološko rudarenje - navela je aktivistkinja.

Kako kaže, "prodali su nas za 303 dinara po glavi stanovnika u jednoj godini".

- Prodali su nas za kornet jaja stranoj korporaciji, ali to ne znači da je išta izgubljeno. Narod je mogao da čuje za koga je glasao i ko ih predstavlja, to nam je i bio cilj. Mi našu borbu nastavljamo. Firma odustati neće, ovi potkupljeni ne smeju i da hoće, na nama je da branimo ovu zemlju - nastavlja dalje.

Zaključila je da bi volela da u SNS-u postoji, kako kaže, bar jedan čestit čovek, ali da ne postoji, jer bi rekao koliko je iskopavanje zlo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati