Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

30. 09. 2024. 14:13 5

Kokanović: Znamo njihove trikove, ostajemo ispred Skupštine

"Ostaćemo ovde, naučili smo na njihove trikove, može da se desi da sada kažu da neće biti sednice o litijumu, a onda da za dva sata kažu - biće", izjavio je Zlatko Kokanović iz Udruženja Ne damo Jadar, komentarišući izjave predsednice Skupštine Srbije da, po svemu sudeći, neće biti vremena za sednicu o litijumu.

Udruženja koja se bore protiv iskopavanja litijuma najavila su okupljanje ispred Skupštine, gde će pratiti ranije najavljenu sednicu o litijumu, za koju je neizvesno da će biti održana. Oni su ranije najavili i protest za 19 sati.

- Aktuelna vlast svakim danom krši Ustav i zakone, ne bi nas iznenadilo da se ova sednica ne održi, iako je morala da bude održana u roku od 15 dana od dana zakazivanja, jer je to vanredno zasedanje, a od sutra kreće redovno zasedanje, tako da ona ne može da se održi u redovnom zasedanju… A oni su imali vremena i prilike da raspravljaju o litijumu u dve i po godine unazad - navodi Kokanović.

Podseća da su pre dve i po godine podneli "inicijativu sa sličnim, skoro identičnim predlogom zakona i da je oni ni posle dve i po godine nisu stavili na dnevni red".

Ocenjuje da je vlasti sigurno odgovaralo da se priča o litijumu u jednom trenutku "da se ne priča o Kosovu i šta se tamo dešava".

- Očigledno da se vlast plaši i boji pričanja u Skupštini o litijumu, jer veliki broj gledalaca prati RTS i čuli bi se negativni komentari o kompaniji i samom projektu za razliku od njih koji se bave ličnim klevetanjem, omalovažavanjem ljudi koji javno istupaju protiv rudarenja litijuma - navodi.

- Ostaćemo ovde, naučili smo na njihove trikove, može da se desi da sada kažu da neće biti, a onda da kažu za dva sata da će biti, protest u 19h ostaje, ako se šta bude promenilo - ljude ćemo putem društvenih mreža obavestiti - rekao je Kokanović i zaključio:

- Nije nam prvi put da smo dolazili u Beograd o svom trošku i nemamo problem, znači mi nismo za razliku od njih sendvičari koji putuju autobusima i naplaćuju dnevnice, mi se finansiramo sami i o svom trošku dolazimo u Beograd, tako da nema nikakvih problema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati