Srbija

[ Izvor: Mediji ]

25. 09. 2024. 16:27 2

Pljuštaće u narednim satima, stiže i do Beograda!

U naredna 2 časa lokalni plјuskovi sa grmlјavinom očekuju se u zapadnoj Srbiji, Šumadiji, u pojedinim delovima Beograda, ali i na jugu Banata, objavio je RHMZ u 15.30.

U Srbiji je danas na snazi žuti meteoalarm zbog grmljavine za skoro celu zemlju, samo Banat i Srem su u „zelenom“.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas oblačno i malo svežije, sredinom dana i posle podne ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom i grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne na severu i zapadu u skretanju na jugozapadni pravac. Najniža temperatura od 10 do 17, najviša od 24 do 27 stepeni Celzijusa.

U Beogradu promenljivo oblačno i malo svežije, pre podne sa sunčanim intervalima, a sredinom dana i posle podne sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom.
Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne i uveče jugozapadni. Najniža temperatura od 15 do 17, najvisa oko 25 stepeni Celzijusa.

Prognoza do kraja nedelje

Prema objavljenoj prognozi za naredne dane, od četvrtka do subote (26 – 28.09.) u većem delu Srbije letnje temperature. Biće pretežno sunčano uz maksimalnu temperaturu:

– u četvrtak (26.09.) od 28 do 31 °C;

– u petak (27.09.) od 30 do 33 °C;

– u subotu (28.09.) od 24 °C na severozapadu Bačke do 32 °C u centralnoj i južnoj Srbiji.

Naoblačenje s kišom, plјuskovima i grmlјavinom najpre će u subotu (28.09.) ujutro i pre podne zahvatiti Bačku, a posle podne i uveče će se proširiti na ostatak Vojvodine i zapadne Srbije. Mestimično se očekuje od 20 do 40 mm padavina za 12 h. Kiša i plјuskovi očekuju se i na području Beograda u subotu krajem dana i tokom noći.

U nedelјu (29.09.) u celoj Srbiji pretežno oblačno, osetno hladnije i vetrovito, mestimično s kišom. Temperatura će biti u padu za 10 do 15 stepeni i počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. Hladno i vetrovito zadržaće se i u ponedelјak (30.09.), ali uz prestanak padavina i razvedravanje.

Od utorka (01.10.) pretežno sunčano uz porast temperature.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati