Politika

Direktno.rs

25. 09. 2024. 17:03 1

Stefanović: Mali, zašto Novak Nedić dobija 15 milijardi u svoje ruke?

Oni donose rebalans budžeta zbog toga što imaju plan da na brzinu, netransparentno u mraku, ogroman novac bez bilo kakve kontrole, bez bilo kakvog nadzora, usmere isključivo na Expo, da usmere isključivo na stadion, da usmere isključivo na kupovinu rafala - naveo je u svom govoru u Skupštini Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobde i pravde. Govor prenosimo u celosti.

- Godinama tražimo da se plate prosvetnih radnika dignu do nivoa minimuma prosečne, mi tražimo 120.000 dinara mesečno i mislimo da je to realno i ostvarivo. Takođe nije ih briga što je javni dug povećan, nije ih briga što je povećan deficit, nije ih briga što se povećavaju kamate i plaćaju zaduženja ogromna neprekidno po sve višim kamatama. Nije ih briga što je Srbija prvak u Evropi po inflaciji nije ih briga za to, poštovani građani, što za kabinet generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića, čoveka povezanog sa navijačkim grupama i para partijskim batinaškim jedinicama se izdvaja od sadašnjih 1,3 milijarde dinara na 15 milijardi dinara i ja pitam gospodina Malog zašto, a pre nego što mi odgovorite da je to za dotacije za Srbe u Bosni i Hercegovini, to jest Republici Srpskoj, onda vas odmah pitam, zašto to ne radite kroz nadležne organizacije u samoj Vladi, recimo upravu za dijasporu i zašto to radite na taj način i šta i od koga krijete i zašto Novak Nedić dobija 15 milijardi državnog novca u svoje ruke da diskreciono time raspolaže?

Arno Gujonu 368 miliona dinara, poštovane kolege, a imamo istu jedinicu ministarstva spojnih poslova. Macuri 150 miliona, Popoviću 150, Zukorliću 160 miliona, to su ovi ministri bez portfelja kojima dajete nešto novca više da biste ih ućutkali, da bi se ućutala ova filozofija da bi se sakrila, koja glasi, naprednjačka i filozofija Siniše Malog, on lično pod rukovodstvom njegovog šefa za finansije i za sve ostalo u životu će da određuje pare za tri projekta i te pare će idu tamo.

Svi ostali, vidite šta ćete, ima da se strpite, ima da ćutite da slušate, i za to ćete biti plaćeni kikirikijem. Ono što takođe moram da kažem da ovo što ste uradili, recimo ovaj neviđen kriminal koji će se jednog dana sigurno istraživati od tužilaštva, da ste za put Beograd do Zrenjanina sa 500 miliona evra podigli na milijardu i 600 miliona evra kroz plodnu ravnicu bez ijedne klisure bez ijednog klanca, bez tjentišta i bez sutjeske.

Mi ćemo naravno glasati za zakon kojim se povećavaju sredstva za roditelje kada dobiju dete, jer svako davanje ove svrhe je dobro i to smo odmah rekli i to nije pitanje naše političke borbe, ono što svakako jeste i time završavam, čuli ste predsednika, juče smo dobili pouku da ga dobro poslušamo, njegove reči zaista su odjeknule u praznoj sali na East Riveru, a takođe moram da kažem da jedina stvar koja je briga za ovu Vladu, ovu vladajuću stranku jeste onaj deo tela gde leđa gube svoje cenjeno ime - zaključio je Borko Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati