Politika

[ Izvor: Mediji ]

25. 09. 2024. 16:08 12

"Nisam bogat, trudim se da budem pristojno i čisto odeven": Vučić o farmerkama od 1.800 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Njujorka dan pošto je održao govor na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Na početku svog obraćanja Vučić je rekao da je imao nekoliko događaja koje je organizovao Svetski eknomski forum.

- Razgovarao sam i sa Ilonom Maskom i naravno. čovek je znao o Srbiji sve i mnogo više nego što sam ja očekivao - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu kosovskog ministra Dželjalja Svečlje koji je izjavio da bi srpski prosvetni i zdravstveni sistem na KiM trebalo da budu pod okriljem kosovskog zakona, Vučić je rekao:

- Oni mogu da dođu i da policija zatvori vrtiće i škole, mi ćemo i dalje nastaviti nastavnicima da isplaćujemo plate, radićemo sa decom, ali ne mislim da će im to biti tako lako. Izgleda da je promenio kurs, jer ne sme da zauzima most, pa se prebacio na nešto drugo - rekao je Vučić. Rekao je da se neće desiti da škole i bolnice budu po kosovskim zakonima.

"Trudim se da budem pristojno i čisto odeven"

Komentarišući izjavu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, koji je danas u Skupštini rekao da jedne njegove farmerice koštaju ko dve nastavničke plate, Vučić je rekao da se trudi da bude pristojno i čisto odeven.

- Trudim se da se uvek borim za svoju zemlju i da ne pokazujem nikakvu dozu bahatosti i osionosti. Nisam posebno bogat, osim što imam troje divne dece. Ne bih ulazio u patetiku, kad govorite o farmerkama - ne znam, ne kupujem ih, ali znam kakve god farmerke da imate… trudim se da budem pristojno i čisto odeven. Sve što imam od garderobe ne vredi ni dve felne, jednog od desetina džipova Dragana Đilasa - rekao je Vučić.

On je potom nastavio da govori o tome kako je nekad plata bila 30.000 dinara, a da je sada, sa povećanjem, oko 100.000 dinara, zaboravljajući da pomene i razliku u inflaciji.

- Sve to što imam nije dovoljno da platim prekidače ili tastere za interfone na kućama i stanovima braće Đilas. Pritom, ništa nisam ukrao, nisam se obogatio i živim na istom mestu kao i pre 10 godina. Nemam račun u inostranstvu, osim uobičajenih računa u zemlji koje prijavljujem redovno i koji stoje na uvid Agenciji za borbu protiv korupcije - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije reagovao je i na ocene da mu je govor "sačinila veštačka inteligencija", što je rekao direktor Vesti TV Nova Slobodan Georgiev.

Vučić kaže da je govor sam napisao.

- Tatjana Jović i Tijana Vasilijević su svedoci da sam ja napisao govor. Imao sam dva govora, a izabrao sam prvi govor - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati