Košarka

Direktno.rs

25. 09. 2024. 17:37 0

POTRES Srpski klub napustio ABA ligu

Novi potresi su se dogodili u regionalnoj košarci nakon što je ekipa Vršca odlučila d anapusti ABA 2 ligu.

Vršac je svoju odluku saopštio u zvaničnom klupskom saopštenju koje prenosimo u celosti.

- Nakon brojnih obavljenih razgovora i stručnih analiza, KK Vršac odlučio je da naredne sezone ne nastupi u ABA 2 ligi, o čemu ovim putem želimo da zvanično obaveštavamo sportsku javnost.

Razlozi za ovakvu odluku su brojni, a onaj primarni jeste što smatramo da regionalna liga u ovom obliku ne donosi ništa dobro ni srpskoj košarci niti klubovima koji se u njenoj utakmici.

Mi smo klub sa dugogodišnjom tradicijom i zavidnim renomeom u zemlji i regionu i ne želimo da učestvujemo u uništavanju domaćeg košarka i mladog igrača, kao ni da služimo za razigravanje ekipe koja se nadmeću u borbi sa mnogo igrača u ligi.

ABA je, nažalost, postala servis upravo za razigravanje nerazigranih, lične koristi i profit određenih klubova i čelnika lige, bez ikakve dobrobiti za košarku ne samo u Srbiji, već i u regionu generalno.

Cilj igranja ovog takmičenja, naročito njegovog drugog ranga, najbolje pokazuje situacija iz sezone 2021/2022 i slučaj Zlatibora, koji kao osvajač nije imao nikakvu korist ni prohodnost u viši rang, jer je još pre početka sezone odlučeno ko će se pridružiti regionalnoj eliti.

Ne želeći da prođemo isto ili slično, a ne videći način da to u ovim okolnostima izbegnemo, odlučili smo se da fokus, ali i novčana sredstava koja bismo utrošili za učešće u ABA 2 ligi ove sezone (ssa 25.000 eura za mogućih šest utakmica), preusmerimo na učešće u našoj, domaćoj ligi i radimo na razvoju mladih srpskih igrača.

Kao osvajači ABA lige u sezoni 2004/2005 i učesnici prvog F4 turnira Druge ABA lige, više ne vidimo nikakav smisao učešća u ovom takmičenju. Sve raspoložive resurse ćemo usmeriti na Košarkašku ligu Srbije i to smatramo ispravnom odlukom iz razloga što samo na taj način možemo pomoći srpskoj košarci i raditi na profesionalizaciji KLS.

Ne želimo biti servis za služenje i podizanje nivoa igre za one čija su nacionalna takmičenja ispod nivoa KLS, kao što ne želimo ni neposredno učestvovati u zakulisnim radnjama koja se u ABA ligi dešavaju prethodnih godina.

Kao ozbiljan klub, želimo biti u službi srpske košarke i profesionalne košarkaške lige Srbije, za koju smo sigurni da će vrlo brzo zaživeti. Ne želeći ovim putem da dižemo na „ustanak“, ali čvrsto stojeći iza svake izgovorene i napisane reči, nadamo se i verujemo da će se i drugi klubovi, pre svega srpski, povesti našim primerom i okrenuti se očuvanju, spasenju i uzdizanju naše domaće lige na još veći nivo. U tom slučaju, svi bismo znali u kom pravcu idemo i kome služimo, što sa regionalnom ligom to nikako nije i ne može biti slučaj.

Svesno preuzimamo odgovornost da budemo prvi koji će javno reći i pokrenuti priču o interesima srpske košarke iznad tuđih interesa, a opet sigurni da nećemo biti i jedini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati