Srbija

Direktno.rs

26. 06. 2024. 11:55 1

SSP: Koncesionari za garaže probili rokove, a Grad budžet

"Rokovi za završetak radova na podzemnim garažama u Ulici Modene i kod "Banovine", odavno su probijeni, baš kao i budžet. Hoće li vlast odgovarati za štetu nanetu Gradu i da li će izvođač platiti penale za nepoštovanje rokova, šta zaista piše u ugovoru o koncesiji - sve su to pitanja na koja već drugu godinu ne dobijamo odgovore", navodi se u saopštenju novosadskog odbora Stranke slobode i pravde, koje prenosimo u celosti.

"Podsetimo, ova dva ogromna kratera u gradskom jezgru i astronomski troškovi, tek su polovina ambicioznog projekta, jer je bivši gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisao ugovor o koncesiji za izgradnju čak četiri podzemne garaže u centru.

Ako se setimo da je planirano da se zbog garaže ispod Riblje pijace pomera ceo plato, jasno je da ova vlast uvek bira komplikovanije i skuplje rešenje, jer to otvara prostor za malverzacije. Tako je, na primer, Grad preuzeo na sebe obavezu da pripremi teren za gradnju garaže u Ulici Modene, što je Novi Sad koštalo preko 380 miliona dinara, baš kao što će i nakon završetka izgradnje urediti površinu iznad garaže po ceni od 780 miliona dinara. To je ukupno duplo više od 520 miliona dinara, koliko je investitora koštala sama izgradnja. Koliko znamo, Grad ima obavezu da u okolini garaže ukine 100 parking mesta, a ukoliko garaža bude popunjena manje od 55 procenata, koncesionar zadržava pravo da traži od Grada da ukine još parking mesta. Na kraju, kao da sve ovo nije dovoljno apsurdno, Grad počinje sa naplatom prihoda od koncesije nakon 16 godina (dakle od 2040. godine) i to svega 10% od cene karte.

Novi Sad odavno nije imao ovako štetočinsku vlast, a da naprednjaci, izgleda, imaju veoma ozbiljan problem s podzemnim garažama, najbolje govori činjenica da će se tačka o garaži u Šafarikovoj ulici u petak naći pred odbornicima iz starog saziva Gradske skupštine. Šta to pokušavaju da sakriju od odbornika opozicije i Novosađana?", zaključuje se u saopštenju GrO Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati