Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 08. 2024. 16:33 6

"Brnabić i na društvenim mrežama lobira za rudarenje litijuma"

"Predsednica parlamenta Ana Brnabić i na društvenim mrežama lobira za rudarenje litijuma. Kao da u Skupštini Srbije nema dovoljno dešavanja i tema vezanih za iskopavanje litijuma, predsednica parlamenta Ana Brnabić počela je da se prepire po društvenim mrežama i brani neodbranjivo", izjavio je prim. dr Vladimir Vrsajkov, predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde i šef odborničke grupe SSP u Skupštini grada Novog Sada, a čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Reagujući na vest na Nova S, kao pravi lobista za projekat Rio Tinta u Srbiji, zapitala se zbog čega to tim Vučićevih lekara nije pozvan da govori o posledicama uticaja rudarenja litijuma, a "glumica, košarkaš, pisac, agronom, ekonomista" jesu. Koristeći uličarsku terminologiju, nazivajući ljude koji se bore protiv kopanja litijuma "ekipicom", i nipodaštavajući volju građana, Ana Brnabić je u tom jednom tvitu jasno pokazala da se cela koruptivna naprednjačka mašina upregla da "progura" ovaj štetočinski projekat.

Podsećam da su o potencijalnoj opasnosti rudarenja litijuma već sve jasno rekli oni koji su najpozvaniji - inženjeri različitih struka, hemičari, ekolozi... Vučićevi doktori i veterinari imaju istu stručnu vrednost da pričaju o tome, baš kao i glumica, košarkaš, pisac, agronom, ekonomista - jedino kao građani Srbije. Pošto građani očigledno ne veruju Vučiću, sada bi novi opunomoćeni lobista Zlatibor Lončar i njegova ekipa trebalo da nas ubede kako je rudnik litijuma super.

Džabe, gospođo Brnabić, građanima je sve već jasno i to potvrđuju na ulicama naših gradova u svakodnevnim protestima. Rudnika ne sme i neće biti!", zaključio je prim. dr Vladimir Vrsajkov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati