Srbija

[ Izvor: NIN ]

22. 06. 2024. 09:00 1

Opozicija u Leskovcu traži sednicu da podseti gradonačelnika da je obećao ostavku

Opozicija u Leskovcu ovih dana skuplja potpise za sazivanje vanredne sednice skupštine grada kako bi podsetili gradonačelnika Gorana Cvetanovića na obećanje da će podneti ostavku ukoliko se pokaže da je njegov pomoćnik umešan u aferu „atarski putevi“.

Vučković, zamenik šefa opozicione odborničke grupe „Svi za jednog, jedan za sve“ ističe za NIN da opozicija u gradskoj skupštini ima 24 odbornika, te da im je potrebno 25 potpisa kako bi zakazali vanrednu sednicu.

- Do ponedeljka ćemo znati da li ćemo uspeti da skupimo potreban broj potpisa. Ukoliko i ne uspemo, postoji rezervni plan, a to je da pokrenemo peticiju, pa da se na taj način inicira održavanje sednice. Za uspeh peticije potrebno je pet odsto građana Leskovca, što je oko šest hiljada potpisa -, kaže Vučković.

Razlog za inicijativu opozicije leži u onome što se nedavno dogodilo u Leskovcu, kada je po nalogu niškog Višeg tužilaštva uhapšen pomoćnik gradonačelnika Perica Gavrilović. Njegovo hapšenje usledilo je nakon pokretanja istrage zloupotrebe javnih sredstava u aferi koja je nazvana „atarski putevi“. Naime, u aprilu je sedam predsednika lokalnih mesnih zajednica privedeno, kao i jedan privatni preduzetnik, zbog sumnje da su izdavanjem računa za fiktivne građevinske radove oštetili budžet grada za sedam miliona dinara.

Srce kaže ostavka, a glava ostanak na funkciji
Još tada je leskovačka opozicija iznosila tvrdnje da je u malverzacije umešan i pomoćnik gradonačelnika, što je gradonačelnik oštro demantovao. Da bi dokazao koliko je uveren u svoje tvrdnje, gradonačelnik Cvetanović je rekao da će se povući iz politike ukoliko se dokaže njegova ili umešanost njegovih saradnika u bilo kakvim nezakonitim radnjama.

I iako tužilaštvo nije saopštilo da je pomoćnik Gavrilović uhapšen u aferi „atarski putevi“ on nesporno jeste lišen slobode zbog sumnje da je počinio zloupotrebu službenog položaja i određen mu je pritvor. Vučković napominje da je to sasvim dovoljno osnova da gradonačelnik ispuni svoje obećanje.

- Da li je pomoćnik gradonačelnika učestvovao u nezakonitim radnjama utvrdiće tužilaštvo, ali evidentno je da imaju dovoljno sumnje i dokaza, jer se ne određuje pritvor bez ikakve osnove. Međutim, gradonačelnik Cvetanović sada kaže da je svoju ostavku ponudio u emotivnom afektu -, ističe Vučković.

Gradonačelnik Leskovca je istakao da je za hapšenje svog pomoćnika saznao od njegovog sina, te da je napravio grešku kada je govorio o napuštanju politike.

„Tada sam dao izjavu, gde sam onako imao duže izlaganje, onda možete da napravite grešku. I dalje tvrdim da ako postoji i milimetar moje umešanosti da dajem ostavku i povlačim se kompletno iz političkog života. Tada sam onako emotivno rekao da isto važi i za Pericu. Kada pogledam srce i razum imam različiti osećaj prema situaciji, srce mi kaže da treba da podnesem ostavku i da se više ne znojim zbog ovakvih stvari, a razum mi kaže da se borim jer sam ja fajter“, rekao je Cvetanović, a prenose Južne vesti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati