Srbija

[ Izvor: Mediji ]

13. 06. 2024. 10:24 0

Studenti prenoćili u novosadskom Rektoratu, nije počelo glasanje

U zgradi rektorata u Novom Sadu trebalo je da u 8 časova bude otvoreno biračko mesto za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, ali se to nije desilo.

Podsetimo, za ovaj četvrtak je najavljeno ponavljanje drugog kruga izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu - i to u zgradi Rektorata, uprkos Pravilniku o sprovođenju izbora za Studentski parlament. Ipak, studenti iz neformalne grupe STAV u sredu su blokirali zgradu Rektorata - kako bi sprečili održavanje ovih izbora - zbog nefer uslova, ali i kršenja Pravilnika.

Studenti su juče ušli u zgradu i prenoćili u Rektoratu, i nisu jutros dozvolili nikom, pa ni zaposlenima da uđu u Rektorat.

Predstavnici studentskog parlamenta nisu ni prilazili zgradi Rektorata, oni su viđeni na Filozofskom, navodi reporterka N1.

Branislav Đorđević iz neformalne organizacije STAV kažu da imaju neku nezvaničnu informaciju da će neko od predstavnika studenata Filozofskog doći sa zvaničnim papirom da su izbori obustavljeni, da bi oni obustavili blokadu Rektorata.

Kaže da su predsednici studentskog parlamenta Ivani Macak slali mejlove, da su imali i razgovor sa njom uz predstavnike sa fakulteta, ali da ona ništa nije uradila.

Od rektora, kaže, žele da se ne meša u autonomiju studentskih parlamenata.

- On nema nikakve ingerencije da daje mišljenje gde bi trebalo da se izbori održe, a gde ne - naveo je.

Ovo je četvrti put da se blokiraju ti izbori.

Podsetio je da je u ponedeljak osvanulo novo obaveštenje da će se izbori, uz saglasno mišljenje rektora, održati u Rektoratu uz pojačano obezbeđenje, zbog prethodnih incidenata. Zato su, kaže, blokirali rektorat, jer to krši autonomiju studentskih organizacija.

Traže da se izborni proces prekine i da dođe do izmene Pravilnika, da bi druga strana uopšte mogla da se kandiduje normalno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati