Srbija

Direktno.rs

16. 01. 2024. 10:00 11

Aleksić: Oliver Ivanović je bio pretnja Srpskoj listi i Radoičiću

Očigledno je da je Oliver Ivanović bio pretnja procesima na severu Kosova i Metohije koji su se dešavali posle njegove smrti, a pre svega razvlašćivanje Srbije od strane Srpske liste na čelu sa Milanom Radoičićem, rekao je ovog utorka predsednik Narodnog pokreta Srbije i jedan od nosilaca liste Srbija protiv nasilja Miroslav Aleksić za televiziju Nova.

- Očigledno je da vlast želi da sakrije ko su nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, a da nije tako, odavno bismo imali neki epilog. To ubistvo je jedan od najvećih simbola nasilja u Srbiji, reč je o monstruoznom činu kojem je prethodila brutalna kampanja na televizijama poput Pinka. To je bilo političko ubistvo - izjavio je Aleksić.

On je dodao da je ideja današnjeg protesta da se, pošto se i inače koalicija bori protiv nasilja, to poveže sa godišnjicom ubistva i da ne zaboravimo Olivera Ivanovića koji je izgubio život u svojoj borbi.

- Srpska lista je vodila brutalnu kampanju protiv Olivera Ivanovića posle koje je ubijen, a šta se dešavalo posle svi znaju - Srbija je izgubila sve što je imala na KiM zbog politike Aleksandra Vučića i Srpske liste - kazao je Aleksić.

Govoreći o krađi izbora, on je objasnio da se opozicija bori sama protiv svih institucija i medija koji su pod kontrolom autokratske vlasti.

- Ujedinili smo se i izašli smo na izbore u uslovima neverovatnih pritisaka i krađe i uspeli smo da ostvarimo najbolji rezultat od 2012. godine. Naš rezultat je identičan onom rezultatu s kojim je Srpska napredna stranka formirala vlast 2012. godine - podsetio je Aleksić.

On je istakao da je trenutno neophodna sloga svih da se dokaže izborna krađa.

Upozorio je da će opozicija verovatno, ukoliko se uslovi ne poprave do prolećnih izbora, pokušati da spreči održavanje izbora kroz građansku neposlušnost.

- Ne smemo da budemo u okovima ovog režima koji građane drži kao taoce i podanike koji treba da se raduju vaučerima od 10.000 jer se sve teže živi u Srbiji, osim ako gledate Pink ili RTS - rekao je Aleksić.

Kazao je da će koalicija SPN razgovarati sa koalicijom NADA o saradnji na budućim izborima.

- Nijedan opozicioni glas ne sme da se baci u borbi protiv vlasti Vučića, ali svakako ne možemo ni biti otvoreni za saradnju sa nekima poput Zavetnika koji bi možda zloupotrebili učešće na našoj listi posle čega bi se prodali režimu - objasnio je Aleksić.

On je pozvao građane da dođu na večerašnji protest ispred Republičke izborne komisije.

- Vlast je pokazala da jedino reaguje na veliki broj ljudi na ulici koji traže pravdu - podsetio je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati