Srbija

[ Izvor: RTS ]

14. 12. 2023. 16:51 2

Protest vlasnika zemljišta na trasi Moravskog koridora

Saobraćaj na magistralnom putu Кraljevo - Кragujevac obustavljen je na dva sata zbog protesta vlasnika zemljišta na trasi Moravskog koridora, nezadovoljnih ponuđenom cenom po aru, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Proteste organizuju meštani osam sela kroz koja prolazi auto-put.

Preduzeće "Кoridori Srbije" u odgovoru RTS navodi da je duž čitave trase Moravskog koridora postupak eksproprijacije završen u oko 95 odsto slučajeva, zaključenjem sporazuma o isplati naknade.

- Za preostalih oko pet odsto slučajeva vode se vanparnični postupci za utvrđivanje naknade za eksproprisane nepokretnosti u skladu sa zakonom, uzimajući u obzir da svako ko nije zadovoljan ponuđenom naknadom, zaštitu svojih prava i interesa ostvaruje pred sudom - dodaje preduzeće "Кoridori Srbije".

Ističu i da Poreska uprava, kao organ nadležan za utvrđivanje poreza na prenos apsolutnih prava na nepokretnostima, određuje visinu naknade, kao i da "Кoridori Srbije" ne učestvuju u formiranju cene zemljišta.

- Podatke o visini tržišne vrednosti nepokretnosti - zemljišta, utvrđuje i dostavlja Poreska uprava po jedinstvenoj metodologiji, a utvrđena vrednost zavisi od podataka o kretanju tržišne vrednosti zemljišta u pojedinim lokalnim samoupravama, odnosno katastarskim opštinama - ističe to preduzeće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati