Srbija

Direktno.rs

12. 11. 2023. 20:16 13

MUP i SNS u kampanji protiv svih koji ne misle kao vlast

"Šta radi četrnaest policajaca sa pet policijskih vozila na jednom mestu? Hapsi okorelog ubicu, možda međunarodnu bandu krijumčara migranata, ili ne daj Bože korumpiranog gradonačelnika i njegove saučesnike zbog milionskih zloupotreba? NE, pravi sačekušu političkim protivnicima!", istakao je na Fejsbuku Danijel Radić, vlasnik zrenjaninske televizije KTV koja nije pod kontrolom vlasti, što je samo još jedan napad na slobodne medije. Objavu Danijela Radića prenosimo u celosti.

"Proteklih godina, mnogo puta me je zaustavila saobraćajna policija zarad rutinske kontrole i tome nikada nisam pridavao nikakav značaj. Međutim, ono što sam juče doživeo je bilo drugačije, POTPUNO DRUGAČIJE!

Sinoć, nešto posle 23h, najnormalnije sam vozio ka kući, kada je pored mene prošla patrola saobraćajne policije. Pažnju mi je odmah privuklo to što su, čim smo se mimoišli, nasred ulice, oštro zakočili i napravili polukružno da bi me uz uključenu rotaciju sustigli dvadesetak mestara dalje. Ja u čudu stajem, otvaram prozor, a policajac zahteva od mene da parkiram na autobusko stajalište na magistralnom putu ka Zrenjaninu.

Odmah vidim da se nešto čudno dešava jer se policajci ne ponašaju na normalan, uobičajen način. Nisu opušteni, neka nervoza lebdi u vazduhu. Traže mi dokumenta, vozačku i ličnu kartu, I dok ih vadim, nove rotacije hitaju ka nama. Ništa mi nije jasno, ali u roku od dva minuta, na lice mesta doleće još jedna patrola saobraćajne policije i čak tri vozila interventne!?

Svašta mi prolazi kroz glavu. Iako znam da sam potpuno ispravan, ne osećam se prijatno, jasno mi je da nije dobra situacija. Nekoliko policajaca poznajem od ranije, živimo u Zrenjaninu a ne u Njujorku, ali vidim da su uzdržani i zvanični, pa ni ja ne postupam drugačije. Većina policajaca mi ne prilazi, stoje "na gotovs", pomalo preteći, kao da očekuju od mene ne znam ni ja šta ili kakvo čudo.

Saobraćajni policajac traži da me alkotestiraju, prihvatam odmah bez pogovora. "Duvam", uređaj pokazuje 0,0 promila alkohola u krvi. Gledaju po tri puta u alkometar, ali na ekranu ostaje 0,0. Policajac sa uređajem odlazi do kolega koje stoje malo dalje, saopštava im rezultat alkotesta. Vidim da su se smorili.

Putem motorole kreću konsultacije. Očigledno je da komuniciraju sa onim ko je čitavu sačekušu osmislio i naručio. Onda mi prilaze ponovo, konsultacije su urodile plodom, pa imaju još jednu, novu ideju. Traže da izvrše test na korišćenje psihoaktivnih supstanci! Odmah prihvatam i to, nadam se da će mi se posle toga skinuti sa vrata, ali i meni sve više raste pritisak jer je postalo više nego očigledno da je ovo novi udar i pritisak, ali ne na mene kao tamo nekog Danijela Radića, već isključivo na mene kao vlasnika jedine lokalne televizije u Srbiji koja nije pod kontrolom Vučićevog režima.

Nikada ranije nisam radio taj test. Iz kesice su izvadili nešto, kao neku plastičnu pipetu i nju sam držao u ustima pet minuta. Na taj način se uzima uzorak pljuvačke. Potom su tu, nazovi pipetu, stavili u aparat koji je radio narednih destak minuta dok nije izbacio rezultate.

Kada su rezultati odštampani, ŠOK i neverica! Ali, hvala Bogu, ne za mene, nego za neobično zainteresovane policajce iz interventne koji su sa većim nestrpljenjem od mene čekali rezultate kako bi ishod javili u "centralu", MUP-a ili SNS-a, svejedno.

Rezultat ispitivanja na korišćenje svih osam psihoaktivnih supstanci bio je negativan. Saobraćajni policajci sležu ramenima, očigledno im je neprijatno što su zloupotrebljeni na takav način, dok gospoda iz interventne, neskriveno razočarano i poprilično ljutito sedaju u tri vozila i brzo se udaljavaju. Možda im ovo nije bila poslednja planirana sačekuša te noći.

Nakon nekoliko sekundi, dugačke, neprijatne tišine, saobraćajni policajac se okreće ka meni, vraća mi dokumenta i kaže "Ništa, to bi bilo to. Slobodni ste da idete dalje".

Zahvaljujem se saobraćajnim policajcima na "korektnosti", sedam u kola, realno još uvek u šoku, vozim polako i razmišljam.

Shvatam da je počela kampanja. Ali, ne izborna. Kampanja protiv svih čiji je greh to što drugačije misle", zaključio je u ovoj objavi na Fejsbuku Danijel Radić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati