Srbija

Direktno.rs

14. 12. 2022. 11:23 7

Škola bez vode, opština daje pare na Zoricu Brunclik

Područna škola osnovne škole "Đura Jakšić" u selu Jovac, opština Ćuprija, već tri nedelje je bez vode, a učenici i zaposleni u školi i bez vode nastavljaju obrazovni proces - saopštili su iz Demokratske stranke, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

Tetkice u kofi donose vodu koju koriste za održavanje osnovne higijene u školi, a pre svega u toaletima koji učenici koriste. Da sve bude još gore, toalet koji koriste dečaci se nalazi izvan zgrade škole. Inače, škola i vrtić u selu, se snabdevaju tehničkom vodom, a sada zbog kvara na hidroforu koji još uvek nije popravljen, nastava se odvija u krajnje nehumanim uslovima. Za to vreme, opština Ćuprija umesto da reši ovaj problem trajno i školi obezbedi hemijski ispravnu vodu i izgradi toalet u zgradi škola, iz budžeta izdvaja oko 2.5 miliona dinara za novogodišnji koncert Zorice Brunclik.Ova vlast još jednom pokazuje da im je obrazovanje na poslednjem mestu i da im je cilj da područne škole, a samim ti i sva mala sela - na kraju ugase. Zbog toga, Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke zahteva od ministra Branka Ružića da odmah ode u selo Jovac i da u najkraćem mogućem roku i deci iz ovog sela omogući bar elementarne uslove za normalno školovanje.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati