Srbija

Direktno.rs

26. 09. 2020. 11:15 0

RTB BOR: Od ponosa, preko omče, do kineskog spasa i krivične prijave

Predsednica inicijalnog odbora Stranke slobode i pravde u Boru Irena živković napravila je na svom Tviter nalogu kratku retrospektivu o dešavanjima u vezi sa RTB Borom u proteklih nekoliko godina, povodom sve većeg zagađenja vazduha zbog nove topionice u tom kompleksu.

- 2014 - ulažemo 350 mil evra, RTB ima budućnost 2015 - ponosni smo na projekat veka Vlade, Novu topionicu 2016 - poteškoće, smanjujemo proizvodnju 2017 - RTB je omča oko vrata Srbije 2018 - klečaću pred Kinezima da uzmu RTB 2019 - Kinezi rade i ulažu 2020 - pustili smo kriviču Kinezima - navela je Živković.

Ona je podsetila na sva obećanja ali i istupe predsednika srbije Aleksandra Vučića, ministra energetike Aleksandra Antića i ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana. Tako je najpre prodaja RTB-a opisivana kao odličan ekonomski poduhvat, da bi svake sledeće godine težište sve više išlo ka tome da su Kinezi odgovorni za zagađenje.

Međutim, u samom ugovoru, o čemu je Živković već govorila, navodi se da Kinezi neće snositi nikakvu odgovornost za zagađenje, tako da priče o Kinezima kao glavnim krivcima ostaju smao kao koska za javnost.

Podsetimo, građani Bora tvrde da su problemi postali veći kada je krajem 2018. godine kineska kompanija Ziđin postala većinski vlasnik RTB Bor, te često dolazi do zagađenja sumpor-dioksidom koje je veće od zakonski propisanih 350 mikrograma po metru kubnom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Da odigramo jednu partijicu?

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati