Politika

Direktno.rs

18. 10. 2024. 17:14 0

Irena Živković: Ništa od vaučera za kupovinu lekova i rehabilitaciju obolelih od retkih bolesti

"Aleksandar Vučić je najavio još početkom januara vaučere za kupovinu lekova i za rehabilitaciju obolelih od retkih bolesti, a onda ste i Vi, gospođo Stamenkovski, hvalili ove mere države, na osnovu toga govorili da država brine o najugroženijima i obećavali da će Vaše ministarstvo sprovesti istinsku brigu o ljudima", izjavila je Irena Živković", poslanica Stranke Slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Sva obećanja koja ste tada izrekli "nasmejani i brižni" u kamere televizija sa nacionalnom frekvencijom padaju ovih dana u vodu jer je sve više ljudi koji se javljaju da, iako su se prijavili za ovu pomoć i iako ispunjavaju sve uslove, pomenute vaučere nisu dobili, a što je najgore, niko od vas im ne odgovara na žalbe i molbe.


Gospođo, govorimo o teškim oboljenjima i o ljudima kojima ova pomoć države znači redovnu terapiju koja ne sme da čeka, pa su stoga i licemerstvo i bezobzirnost vlasti mnogo značajniji.

Obećani vaučeri za nabavku lekova iznose 35 000 dinara, za rehabilitaciju 50 000 dinara, a obećana kratkotrajna pomoć samo 25 000 dinara i to "ekonomski tigar", kako zovete Srbiju koja je po vašim rečima nikad jača, nije mogao da ispuni. Navikli su građani Srbije da ne veruju u lažna obećanja ove vlasti, ali ovde govorimo o najugroženijim kategorijama sa kojima ne biste smeli da se ovako igrate", navela je Irena Živković.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati