Srbija

[ Izvor: Beta ]

22. 01. 2020. 20:29 0

EU renovirala Osnovnu školu u Leskovcu

Uz EU podršku renovirana je zgrada Osnovne škole "Vasa Pelagić" u Leskovcu, saopštio je prigram EU PRO za podršku lokalnom razvoju.

Renoviranje zgrade škole izgrađene 1918. godine, obuhvatilo je fasadu i krov, zamenu oluka, gromobranske konstrukcije i nabavku opreme uz finansijsku podršku Evropske unije od 150.000 evra, a Grad je dao 1,3 miliona dinara i 67.813 evra, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.To je projekat "unapređenja energetske efikasnosti" što će smanjiti buduće rashode za održavanje i zagađenje vazduha.

Evropska unija je sa 105.000 evra podržala i energetsku sanaciju Osnovne škole "Trajko Stamenković", a 240 miliona dinara je uloženo u sanaciju drugih osnovnih i srednjih škola.

Dragana Novaković, menadžerka sektora infrastrukture u EU PRO, rekla je da se projekat dodatno bavi unapređenjem znanja o značaju energetske efikasnosti i racionalne potrošnje goriva.

Evropska unija u partnerstvu s Vladom Srbije preko programa EU PRO podržava 37 projekata lokalne infrastrukture, od kojih više od polovine ima elemente energetske efikasnosti ili zaštite životne sredine, a ostvareno će se pratiti.

Ove aktivnosti se sprovode u partnerstvu s programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Aktivnosti programa EU PRO koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra.

Cilj tog programa je povećanje konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanje poslovnog okruženja i unapređenje socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije.

Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati