Region

[ Izvor: CDM ]

26. 06. 2024. 10:28 3

SRAMNO Vlasnik izbacio iz restorana romsku i egipatsku decu

Sud za prekršaje u Bijelom Polju kaznio je sa 600 eura V. P. sa Žabljaka, jer je iz svog restorana izbacio romsku i egipatsku decu, saopšteno je iz NVO “Sistem”.

- Sud za prekršaje u Bijelom Polju - Odjeljenje Žabljak doneo Rešenje kojim se V. P, vlasnik restorana "Zlatni papagaj" na Žabljaku, a koji je izbacio romsku i egipatsku decu i njihovu pratnju, zaposlene u NVO "Sistem", proglašava krivim za to što je dana 01.09.2023. godine u pomenutom ugostiteljskom objektu narušio javni red i mir na način što je nakon kraće verbalne rasprave grubo vređao izvršnu direktorku pomenute NVO, koja je bila u društvu više maloletnih lica, obraćajući im se rečima "mrš napolje, takvi nam ne trebaju", čime je počinio prekršaj iz člana 7 stav 2 Zakona o javnom redu i miru, te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 600 evra - saopšteno je iz NVO "Sistem".

Ističu da su ponosni što je nakon višemesečne borbe, kako su naveli, pravda bar delimično zadovoljena.

- Istinski se radujemo što deci koja su pristojna i odlični đaci, koji ničim nisu isprovocirala ovakav odnos, možemo da pružimo primer da se vredi boriti za svoje ideale i da ne znači da će institucije uvek ćutati na mržnju i diskriminaciju, te da ima onih koji su spremni da prepoznaju, procesuiraju i sankcionišu svaki vid rasne diskriminacije i kršenja sloboda zajemčenih Ustavom - kazali su iz NVO.

Poručuju da su duboko uvereni da Crna Gora ima potencijal, političku volju i dobre zakone u oblasti zaštite od diskriminacije. Dodaju i da svako mora da bude spreman da digne glas protiv svih vidova diskriminacije i nepravde, jer, kako su kazali, samo tako se može iskoreniti ta pojava u društvu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati