Hronika

[ Izvor: Mediji ]

05. 06. 2024. 13:46 3

Osuđeni za ubistvo na Banjici pušten u kućni pritvor

Apelacioni sud u Beogradu je na predlog branilaca ukinuo pritvor Petru Rakočeviću, koji je nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora od 12 godina zbog ubistva navijača Rada Filipa Lepojevića 5. septembra 2020. godine na Banjici.

Na sednici za razmatranje žalbe 3. juna, advokati Ivana Ostojić i Zoran Bradić, predložili su drugostepenom sudu da Petru Rakočeviću ukine pritvor ili zameni blažom merom, saznaju mediji.

Sud je njihov predlog usvojio i pritvor mu zamenio kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, odnosno nanogicu.

Rakočević je 4. maja prebačen iz pritvora u kućni pritvor.

Njemu je Viši sud u Beogradu na dan izricanja presude 18. jula prošle godine ukinuo pritvor, ali mu je Apelacioni sud usvojivši žalbu tužilaštva 6. oktobra prošle godine ponovo odredio pritvor.

Prvostepenom presudom je Petrov brat Uroš Rakočević osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i dva meseca za krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i teška telesna povreda.

Ubistvo na Banjici: Osumnjičeni uhapšen na mestu zločina

Treći brat Radovan Rakočević je oslobođen od optužbe za krivično delo pomaganje u ubistvu.

Prema optužnici, braća Rakočević su 5. septembra 2020. godine na Banjici vozilom preprečili vozilo marke "Polo", u kojem su se nalazili Lepojević, Aleksa Đ. i Ivan N, nakon čega su dotrčali sa hirurškim maskama i kačketima do automobila.

Petar je optužen da je prvo pištoljem udario Aleksu koji je sedeo na vozačevom mestu, naredio Lepojeviću da izađe iz auta, nakon čega ga je usmrtio hicem u glavu.

Potom je, kako sumnja tužilaštvo, najmlađi brat Uroš ispalio dva hica i tom prilikom teško ranio Aleksu Đ. u nogu.

Prema optužnici, optužena braća su nakon toga pobegla sa lica mesta.

Petru se pored teškog ubistva, na teret stavljaju i krivična dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njegov najstariji brat Radovan se tereti za krivično delo pomaganje u teškom ubistvu, dok se Urošu na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.06.2024.]




Video dana

Viljuškarista se pravi važan

Anketa

Da li ste zadovoljni igrom Srbije protiv Engleske?

Rezultati