Hronika

[ Izvor: N1 ]

10. 04. 2024. 15:31 4

Belivuk negira pranje novca: Radio sam dva posla i uštedeo

U Specijalnom sudu u Beogradu počelo je suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, kao i njihovim suprugama za pranje novca. Na prvom ročištu optuženi su iznosili svoje odbrane.

Prvooptuženi Veljko Belivuk je u svojoj javnoj odbrani u sudnici ponovio gotovo sve što je rekao u istrazi pred tužiocem. On je negirao krivicu koja mu se optužnicom stavlja na teret.

- Nikakav novac nisam stekao kriminalom, kako se u optužnici navodi, pa nisam mogao ni da ga operem - kazao je u sudnici Veljko Belivuk.

Naveo je da se njemu i Marku Miljkoviću sudi u drugom postupku koji je u toku za teška krivična dela, a da je ovaj postupak za pranje novca "pritisak da im se pokaže na šta su sve institucije spremne".

Kazao je Belivuk da nije učestvovao u izgradnji kuće u Kozarčevoj ulici kako tužilaštvo tvrdi, već da je kuću gradila i izgradila njegova tašta Snežana Đorđević, a da joj je u u tome pomagala njegova supruga Bojana Belivuk koja je razgovarala sa majstorima i išla na gradilište.

Dodao je Belivuk i da su on i njegova supruga zajedno 20 godina i da su za sve to vreme mukotrpno radili, on i po dva posla, da su štedeli i čuvali novac za "bolji život za svoju decu".

U svoju odbranu Belivuk je dodao da nikakvu imovinu nije stekao ni kao navijač Partizana, ni kao član navijačke grupe "Iz principa" i dodao da je sve vreme radio zakonite poslove.

- Pekao sam palačinke, radio na poslovima obezbeđenja objekata i ličnosti, pa sve do kladionica, ali su sve to bili zakoniti poslovi i ništa što ima veze sa kriminalom. Imovina koju moja supruga i ja imamo nije basnoslavna. Svako ko je kao ja radio dva posla, štedeo 20 godina, mogao je da uštedi ovoliko koliko mi - kazao je Veljko Belivuk.

Ispričao je Belivuk u sudnici i da je dobio odštetu od države za vreme koje je neosnovano proveo u pritvoru, misleći na postupak koji se protiv njega vodio za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine u centru Beograda na tramvajskim šinama.

Na kraju svog izlaganja on je rekao da po savetu advokata neće odgovarati na pitanja ni tužilaštva ni suda, ali je dodao bi želeo da u sudnicu budu pozvani svi svedoci koji su saslušani u ovom postupku u fazi predistrage, kako bi i optuženi mogli da ih ispitaju.

Inače, danas Belivuk nije pominjao ono što je ranije u istrazi rekao tužiocu. Tada se osvrnuo na transkripte razgovora koje je on vodio sa svojom suprugom i kazao da mu nije jasno kako su oni dospeli u javnost.

- Vidi se da u njima nema ničeg nazakonitog. Voleo bih da vidim transkripte telefonskih razgovora Aleksandra Vulina i Zvezdana Terzića, da se vidi ima li nešto kompromitujuće u njima ili bi trebalo da se veruje na reč Vulinu kada kaže da nema - rekao je Belivuk.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati