Hronika

[ Izvor: Telegraf.rs ]

22. 03. 2024. 10:00 40

"Srećko je silovao dedu, pustite nas": Pajtosi iz zatvora u Padinjaku svaljivali krivicu

Istraga koju vode Više javno tužilaštvo i policija utvrdiće ko je kakvu ulogu imao u ubistvu Stanimir Brajkovića (74) iz Mladenovca u zatvoru u Padinskoj Skeli.

Dvojica prijatelja i zatvorskih pajtosa na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivicu su svalili na trećeg osumnjičenog. Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22), nezvanično, pred tužiocem rekli su da je Srećko Stefanović (20) mučio i silovao Brajkovića. Čak su dodali da su "morali da rade sve što im je on govorio jer u suprotnom će i njih ubiti". Međutim, istraga će utvrditi da li govore istragu, piše Telegraf.rs.

- U ovom trenutku Saša, Dalibor i Srećko su osumnjičeni za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Pod istragom je i sedmoro iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Srećko se branio ćutanjem, a Saša i Dalibor su izneli odbranu - kaže izvor Telegrafa.

Advokat

Kako je rekao advokat Aleksandar Šćekić, Daliboru sada preti kazna doživotnog zatvora, a Srećku i Saši 20 godina. Terete se za teško ubistvo, kao i za lakša dela koja su počinili, a među kojima je i silovanje. S obzirom na to da su saizvršioci, sud će im odrediti približne zatvorske kazne ako bude utvrđeno da su krivi.

Svim osumnjičenima Viši sud odredio je pritvor do 30 dana.

Tukli ga i silovali

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ "Padinska skela" zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog Stanimira.

Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, Stanimira svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor Petrović, kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.

Osumnjičeni Saša Stanković ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko Stefanović peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

Stanimir Brajković je 3. februara bio na lekarskom pregledu usled povreda koje je zadobio, ali iz straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, pa su ga iste večeri osumnjičeni odveli u kupatilo gde su ga polivali hladnom vodom.

Sutradan se njegovo zdravsteno stanje znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i komplikacija koje su nastupile, preminuo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati