Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

25. 03. 2024. 21:19 21

"SNS pustio vest o ubistvu u Padinjaku, u stranci besni rat"

Javnost je tek posle mesec dana saznala da je u zatvoru u Padinskoj Skeli ubijen zatvorenik Stanimir Brajković (74), koji je preminuo od posledica fizičkog i seksualnog zlostavljanja. Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević kaže da je vest posle mesec dana procurila u medije jer je neko iz Srpske napredne stranke želeo da se to desi, ističući da se u SNS vodi borba oko toga ko će biti novi ministar pravde.

- Ovog trenutka su velike turbulencije u SNS i oko toga ko će biti ministar pravde. Ovo je atak dela SNS ko želi da uzme Ministarstvo pravde za sebe - kazao je Milivojević u emisiji Dan uživo na televiziji N1.

Kao glavne aktere tog sukoba on navodi advokata i narodnog poslanika u prethodnm sazivu Narodne Skupštine i predsednika skupštinskog Odbora za pravosuđe Vladimira Đukanovića i dosadašnju ministarku pravde Maju Popović.

- Ovde je nebitno što Vladimir Đukanović želi da bude ministar pravde, pa se iznenadi činjenicom da je iznenada droga sa Jovanjice vraćena u sudski predmet. Ili Maja Popović želi da bude ministarka pravde, pa njen muž bude taj ko vrati drogu sa Jovanjice u sudski predmet. Ovde je važno da se utvrdi odgovornost mininistra pravde i Dejana Carevića, direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija - istakao je Milivojević.

On je dodao da je suprug Maje Popović sudija koji je vratio drogu sa Jovanjice nazad u predmet u kojem se sudi vlasniku tog imanja Predragu Koluviji, a čiji advokat je Vladimir Đukanović.

Govoreći o sukobima u SNS, Milivojević navodi da u toj stranci "besni rat" oko toga ko će biti ministar policije, pravde i direktor BIA.

- Taj advokat mafije pledira za veoma visoke državne funkcije iako tvrdi da to neće. To je unutarstranački rat. Ali važno je da su novinari saznali, preneli javnosti i da smo imali, ipak, nekakvu reakciju javnosti, mada suviše mlaku i suviše skromnu - rekao je Milivojević.

Da podsetimo, Brajković je služio zatvorsku kaznu od 30 dana pošto nije platio prekršajnu kaznu od 30.000 dinara izrečenu zbog bacanja petarde. On je preminuo 4. februara, 8. marta je stigao nalaz obdukcije o uzroku smrti, a mediji su tek 19. marta izvestili o smrti zatvorenika.

Već istog dana oglasila se Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, koja je navela da je upravnik zatvora smenjen, a da je protiv sedam zaposlenih pokrenut disciplinski postupak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati