Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 04. 2024. 19:31 5

DS: Interes opstanka na vlasti uvijen u oblandu patriotizma

"Dok predstavnici vlasti stalno govore o patriotizmu, koji se vezuje za nacionalna pitanja, teritorijalnost, stabilnost u regionu, u isto vreme se u zemlji umnožavaju neodgovorne kompanije, kako domaće tako i strane, koje se ne obaziru na zakone", saopšteno je iz Demokratske stranke (DS).

Odbor za ekologiju i zaštitu životne sredine DS-a je ocenio da se radi o interesu opstanka na vlasti vladajuće Srpske napredne stranke, koji je samo "uvijen u oblandu patriotizma".

- Samo sebe gledaju. Samo svoj interes. Pomaže im stranka na vlasti, koja ima svoje interese u tim kompanijama, burazerskim kombinatorikama i ono najvažnije - interes opstanka na vlasti, uvijen u oblandu patriotizma. U tom "patriotizmu", skrojenom prema svom ličnom računu i novčaniku, spremni su da nam po plodnim zemljištima poseju rudnike, otmu i poklone strancima naše resurse (zlato, bakar), zatvore i zagade reke, preuzmu i privatizuju izvore vode - naveo je DS.

DS je optužila vlast u Srbiji da je u tom "patriotizmu" dozvolila donošenje prljavih tehnologija, nepostojanje filtera za prečišćavanje vazduha, nepostojanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda čak i u glavnom gradu, "dok se geometrijskom progresijom umnožavaju stambeni kompleksi".

- Dozvolili su da se ne poštuju domaće zakonske regulative, ne primenjuju odredbe poglavlja 27 za članstvo u EU, praktično ukinuli inspekciju zaštite životne sredine zabranom zapošljavanja i brojnim drugim metodama kojima kriminal i korupcija uspešno vladaju - navodi se u saopštenju.

DS navodi da je "bez zadrške spremna da krene u rešavanje ovih problema", i da će kada bude na vlasti "poništiti sve štetne urbanističke planove kojima se ruiniraju i otimaju prirodni resursi", kao i da će sprovesti niz mera koje će osnažiti zaštitu životne sredine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati