Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

10. 05. 2024. 19:58 15

Tepić: Nevaspitani gospodine Grenel, suverenitet Srbije gazi vaš Vučić

Vučić, Tramp Tači i Grenel dogovarali su ukidanje Međunarodnog suda za zločine OVK - ponovila je svoju tvrdnju Marinika Tepić, odgovarajući na optužbe Ričarda Grenela da "ona ne zna o čemu govori".

Podsetimo, na današnjoj sednici Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti članica Odbora i poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić osvrnula se na nedavni intervju nekadašnjeg američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine.

Ona tvrdi da je Grenel u intervjuu izneo da su on, Tramp, Vučić i Tači ranije "postigli istorijski dogovor koji je podrazumevao ukidanje suda u Hagu za zločine OVK nad srpskim stanovništvom".

- Zar ne mislite da bi valjalo da znamo i da Srbija zna da li je ovo tačno ili sada i gospodin Grenel širi neke lažne informacije o Aleksandru Vučiću? Da nam Grenel lepo kaže da li je tačno da je Vučić pravio istorijske sporazume da se ukinu suđenja OVK za zločine nad Srbima? Pozovite i predsednika Srbije - ja snimak imam, možemo da mu pustimo, to je veliki intervju na javnoj američkoj platformi, pa i za slučaj da izbegne da dođe i odgovori nama, možda odgovori bar novinarima - kazala je Tepić.

Grenel je na ove tvrdnje odgovorio na X-u.

- Ova žena ne zna o čemu priča. Ona uopšte nije bila uključena. Prebrzo donosi zaključke nakon što je odslušala jedan intervju. Potrebni su nam političari koji su ozbiljniji u pronalaženju činjenica nego da govore pre nego što saznaju. Činjenica je da je ideja bila da svaka zemlja istražuje sumnjive zločine i da se s njima bavi interno - ne preko međunarodnog suda van svoje zemlje, već u Srbiji. Žalosno je što ne veruje u suverenitet svoje zemlje - napisao je Grenel.

Tepić je na to odgovorila da ne samo ona, nego nijedan građanin Srbije nije bio uključen.

- Nevaspitani gospodine Grenel, da - "ova žena" nije bila uključena, kao ni bilo koji drugi građanin Srbije u vaše tajne dogovore Vučić-Tači. Suverenitet Srbije gazi Vaš Vučić, Vi mu pomažete i loše se pravdate, ali činjenica ostaje: dogovarali ste ukidanje Međunarodnog suda za zločine OVK - naglasila je ona.

Grenel je u intervjuu koji je vodio Donald Tramp Mlađi ispričao kako je pozvao tadašnjeg predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ovalni kabinet kod Donalda Trampa, kako bi se postigao "istorijski dogovor" o ukidanju odeljenja haškog tribunala za zločine na Kosovu.

Prema rečima Grenela, tu informaciju je podelio sa ljudima iz Ministarstva pravde, koji su mu rekli da sačeka jer prvo treba obavestiti tadašnjeg specijalnog tužioca Džeka Smita, a danas saradnika Džoa Bajdena. Epilog ovoga je, prema Grenelovim tvrdnjama, bilo to da je Smit u roku od nekoliko nedelja podigao optužnicu protiv Tačija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati