Hronika

[ Izvor: Danas ]

14. 03. 2024. 17:05 17

Advokati: Prvi put bilo moguće videti kako Antonijević udara Bjelogrlića 5 puta pesnicom u glavu

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu ovog četrvtka je nastavljeno suđenje zbog incidenta iz 2021. godine između reditelja Dragana Bjelogrlića i Predraga Gage Antonijevića u hotelu "Ambasador" u Nišu.

- Tačno dve i po godine traju pokušaji odbrane da dobiju snimke sa kamere broj četiri, koja se nalazi iznad recepcije hotela "Ambasador", gde se sve desilo - istakao je jedan od Bjelogrlićevih advokata Goran Draganić, dodajući da je pre 20 dana hotel obavestio sud da nemaju više sporni snimak, jer se svi materijali čuvaju do šest meseci.

- Tokom istrage, Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu smo tražili odmah taj snimak. Rekli su nam da nemaju "za sada". Tako je prošlo dve i po godine. Definitivno nećemo imati kameru četiri, onu koja bi apsolutno učinila situaciju jasnom - istakao je Draganić.

On je naglasio da je do danas cela Srbija imala priliku da vidi samo jedan ugao događaja, ali i da je u toku današnjeg suđenja bilo moguće videti šta se stvarno dešavalo tokom sporne noći.

- Dve i po godine je Dragan Bjelogrlić osuđen kao nasilnik, a da niko ne poseduje činjenice. Mi smo danas, zajedno sa vama, shvatili o kakvim se činjenicama i okolnostima radi, šta je prouzrokovalo događaj, kako se desio drugi čin - istakao je Draganić aludirajući na informacije koje su se mogle čuti tokom suđenja, a tokom kog su pregledani snimci pre, tokom i nakon samog događaja.

Kako je istakao, moglo se iz snimaka videti i kako je Antonijević "nasrnuo na Dragana Bjelogrlića i uputio mu pet udaraca zatvorenom šakom u glavu".

Kako je istakao Jugoslav Tintor, drugi advokat Dragana Bjelogrlića, ono što je "kapitalno" jeste da je danas prvi put bilo moguće videti da Antonijević udara Bjelogrlića pet puta "pesnicom u glavu, dok ga drugom rukom drži za kosu".

- To Srbija do danas nije znala - istakao je Tintor.

Advokati su podsetili i da se na snimcima moglo videti i kako je Antonijević u jednom momentu u ruci držao staklenu čašu.

- Jako je bitno da se zna da je Dragan Bjelogrlić držao ruku Predraga Antonijevića u kojoj je bila čaša kako ga ne bi udario - naveli su advokati okrivljenog Bjelogrlića.

Tintor je istakao da se u tom smislu radi o konfliktu između Antonijevića i Bjelogrlića, koji je uzajaman, a ne jednostran, "kako se to želelo predstaviti inicijalnim klipom koji je kreiran u tu svrhu".

On je naglasio i da se na snimcima moglo videti kako je Antonijević tokom prvog dela incidenta držao čašu u ruci, a tek potom je spustio na sto.

- To je jedan incident koji ne prelazi prag krivično-pravnog progona, ali ovde, zato što je reč o Bjelogrliću, morao je da se kreira postupak i da se rigidno sve to vodi i pumpa i predimenzionira u većoj meri nego što to zaista jeste - zaključio je Tintor.

Odbrana glumca u više navrata je naglasila da među dokazima nedostaje snimak sa jedne od kamera koja je snimila Antonijevićev sto, za koji tvrde da je od krucijalne važnosti za utvrđivanje činjenice da li je Bjelogrlić Antonijevića udario otvorenom ili zatvorenom šakom, kao i da fale delovi snimaka koji postoje u integralnim video zapisima.

- Mi smo jedva čekali da dođu video snimci, jer je jasno moglo da se vidi da nestaje 50 sekundi. To je sa pozicije dokazivanja neprihvatljivo - istakao Tintor dodajući da je isto tako neprihvatljivo što su se pojavili snimci sa samo pet kamera, iako ih je bilo šest.

Sledeće ročište je zakazano za 15. april za kada će biti pozvan i svedok Nebojša Ćetković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati