Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

03. 10. 2023. 18:15 4

Ko drži na nišanu inspektore koji su otkrili Jovanjicu?

Informacija da je ubistvo bivšeg načelnika Četvrtog odeljenja beogradske policije Slobodana Milenkovića već plaćeno pola miliona evra, te da se isto sumnja i za njegovog saradnika Dušana Mitića, još jedna je u nizu onih koje su uznemirile javnost jer jasno ukazuju da je bezbednost inspektora koji su razotkrili "Jovanjicu" ugrožena. Prema istim informacijama ovaj "posao" prihvatila je da obavi dobro organizovana kriminalna grupa koja se bavi narkoticima, sa prilično imućnim nalogodavcem.

Dok pred Specijalnim sudom u Beogradu traje postupak koji se vodi protiv Predraga Koluvije, vlasnika "Jovanjice"i još devet optuženih, a onaj kojim su obuhvaćeni pripadnici policije, Bezbednosno informativne agencije i Vojno obaveštajne agencije jer su pomagali Koluviji tek treba da počne, ne prestaju da uznemiravaju informacije o tome da životi inspektora koji su učestvovali u otkrivanju plantaže, vise o koncu.

Uznemiranje javnosti produbilo se i nakon što je Milenkovićev advokat saopštio da poseduju informacije da je za likvidaciju inspektora Milenkovića već je plaćeno 500.000 evra, a sumnja se da je isto toliko plaćeno i za likvidaciju inspektora Mitića. Istovremeno otvoreno je i nekoliko važnih pitanja – ko je naručio likvidacije inspektora i ko je prihvatio da je obavi?

Pratnja i osmatranje

Vodeći se informacijama advokata, ujedno i onime o čemu su nadležni organi obavešteni, ovaj "posao" prihvatila je da obavi organizovana kriminalna grupa, koja se inače bavi trgovinom narkoticima.

Da je reč o ozbiljno organizovanoj grupi ekipi i podatak da je inspektor Milenković, po tvrdnjama advokata, nadležnima predao i fotografije koje prikazuju određene osobe kako osmatraju lokaciju pogodnu za izvršenje ovog krivičnog dela, te da postoje sumnje da je reč o osobama iz državnih struktura.

- Milenković će obavestiti nadležne i o lokacijama na kojima je uočena intenzivnija pratnja i snimanje uz uverenje da je isti je plan namenjen i Mitiću - saopšteno je ranije iz kancelarije advokata.

Ove teze dodatno potpiruje i podatak koji je ranije obajvio NIN, da je inspektor Milenković u zimu 2022. godine savladao osobu koja ga je izvesno vreme pratila i osmatrala, a da je kod njega pronašao dokumenta koja ukazuju na to da je pripadnik BIA. Tu osobu je pustio, a ceo slučaj prijavio policiji.

Pola miliona "za glavu", 100.000 za mito

Da se radi o izuzetno imućnom nalogodavcu govori i podatak da je za ubistvo inspekotra Milenkovića i Mitića izdvojeno ukupno milion evra. Govoreći u kontekstu količine novca koja se „vrti“ oko inspektora, na treba zaboraviti ni detalj iz službene beleške koji je objavio NIN, da je Milenkoviću nuđeno 100.000 evra da odgovornost za „Jovanjicu“ svali na bivšeg ministra Nenada Stefanovića.

Milenković je tada pribeležio da su mu, preko posrednika, bivši Stefanovićev saradnik Aleksandar Papić i Koluvijin advokat Vladimir Đukanović poručili da su spremni da urade sve kako bi se dogovorili kako nadalje postupati u vezi sa "Jovanjicom".

- Takođe, imenovana mi je prenela da se Papić i Đukanović predstavljaju kao pregovarači u ime predsednika Aleksandra Vučića - objavio je NIN pozivajući se na Milenkovićevu belešku.

Sve ove informacije, prema tvrdnjama Milenkovićevog advokata Zdenka Tomanovića, predate su policiji. Dok u istoj službi traje bezbednosna procena njihove ugroženosti, na osnovu "zahteva i insistiranja inspektora Mitića i Milenkovića", kako je to saopštio MUP, njima je dodeljan i fizička zaštita.

U međuvremenu, podsetimo, inspektori su pretrpeli i profesionalnu degradaciju kada su, sa pozicije načelnika Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije i šefa operative istog odeljenja, premešteni na niže, van ovog odeljenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati