Hronika

[ Izvor: List Nova ]

12. 09. 2022. 19:55 1

Unapređena tužiteljka koja progoni Malog Sentu

Zamenica višeg javnog tužioca u Beogradu Željka Nikolaidis, koja je javnosti poznata po sumnjivim postupanjima u više različitih slučajeva, među kojima je i pokušaj procesuiranja inspektora koji je razotkrio narko-plantažu "Jovanjica", nedavno je unapređena u šeficu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saznaje list "Nova".

Kako otkriva dobro obavešten izvor, Nikolaidisova je nedavno upućena na novu šefovsku funkciju, što su njene mnogobrojne kolege protumačile kao nagradu za "prethodno zalaganje".Nikolaidisova je poslednjih meseci postala jedna od najbližih saradnica višeg tužioca Nenada Stefanovića, koji je na to mesto postavljen kao režimski kadar. Zajedničkim snagama su radili na slučaju procesuiranja inspektora Slobodana Milenkovića, koji je razotkrio plantažu "Jovanjica", kog je bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, u pauzama između boravaka u zatvoru i kućnom pritvoru, optužila da "radi drogu".

-  Stoički je izdržala to što se u javnosti o njoj govorilo kao o produženoj ruci pojedinih bezbednosnih struktura i pripadnika režima, pa je shodno tome i nagrađena mestom šefa Posebnog odeljenja u kom je dosad postupala kao zamenik. Spekuliše se da njeno napredovanje nije bila samo Stefanovićeva želja već da je to bio i interes i pojedinih struktura u BIA, sa kojima ona lično održava kontakt - kazao je za "Novu" dobro obavešten izvor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati