Izbori 2024

[ Izvor: Danas ]

03. 04. 2024. 08:16 2

"Na vlastima je da dokažu da su za unapređenje izbornih uslova"

Kopredsednik Zeleno-levog fronta i poslanik Radomir Lazović izjavio je da, bez obzira na to kada režim želi da održi izbore, u junu ili će pristati na pomeranje za jesen, na vlastima je da dokažu da su za unapređenje izbornih uslova.

- Očekujem da se danas izjasne ne samo o datumu i spajanju izbora, već i o tome da li ODIHR preporuke mogu da usvoje na vreme, tako da promene imaju uticaj na to da se promeni katastrofalno stanje na izborima - rekao je Lazović za list Danas.

"Koalicija "Srbija protiv nasilja" i koalicija NADA, zajedno sa inicijativom "ProGlas" usaglasili su jedinstvene zahteve koje smo izneli na kolegijumu, pa ćemo se njima razgovarati i o odgovoru ukoliko pregovori ne uspeju - rekao je on.

U Skupštini Srbije ove srede se nastavlja, u ponedeljak započeti, kolegijum na kom sa predstavnicima vlasti opozicija razgovara o izbornim uslovima.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je posle kolegijuma u ponedeljak da je neprihvatljiv zahtev ovih opozicionih koalicija da se beogradski i lokalni izbori održe istovremeno, a da su u načelu prihvaćeni zahtevi vezani za birački spisak i medije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati