Hronika

[ Izvor: N1 ]

09. 03. 2021. 16:06 8

Saslušan, pa lisice: Ko je Goran Papić i zašto je uhapšen?

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK-a, uhapšen je danas odmah posle saslušanja u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a, saznaje N1.

Podsetimo, ranije su "Večernje novosti" objavile da je pod istragom policije zbog sumnje da je povezan sa Veljkom Belivukom.

Papić je inače u javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP u vreme Stefanovićeve vladavine, s kojim je kako mediji prenose u kumovskim vezama. Ostavku je podneo samo nekoliko dana pošto je Vulin došao na čelo MUP-a. Mediji su o njemu izveštavali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana “Jahorina”.

Naime, Beograđanin Dejan Pejović već godinu i po dana tvrdi da su ga pretukli policajci koje je predvodio upravo Papić. 

Pejović je tvrdio i da su Papićeve kolege zaplenile snimke nadzornih kamera sa njegovog lokala, zbog čega je, objašnjava, tužilaštvo prethodno odbacilo prijavu. Međutim, Pejović je kasnije došao do snimaka.

Kada je reč o bivšem zameniku načelnika SBPOK-a, Goranu Papiću, televizija Pink je, posle Pejovićevog istupa u javnost, predstavila da Papića zapravo napada opozicija zbog hapšenja Milana Dabovića, kog su doveli u vezu sa opozicionarom Draganom Đilasom, te emitovala i specijal o policajcu.

„Ni sanjao nisam da mogu da se nađem na meti i na progonu pojedinih opozicionih lidera samo zato što sam zajedno sa svojim kolegama časno i pošteno obavljao posao i sklanjao drogu od naše dece“, izjavio je zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić.

Papića je od takozvanih napada branio i predsednik Srbije, odgovarajući na pitanje novinara o novim dokazima o umešanosti oca ministra Nebojše Stefanovića u trgovinu oružjem.

„Nemoj vi da mi birate ko mi je najbliži, ko nije, Nebojša je svakako jedan od najbližih i smeta vam naročito zato što je jedan od njemu najbližih ljudi lično iz automobila izvukao narko zlikovca koji je imao tri kilograma droge oko vrata, zato vodite hajku protiv Nebojše Stefanovića i Gorana Papića“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati