Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Dnevnik.rs ]

25. 05. 2020. 07:07 1

Sumnjiče ga za 4 ubistva, a na sudu zbog lažnih dokumenata

U Posebnom odeljenju novosadskog Višeg suda u petak je, uz jako obezbeđenje, održan glavni pretres protiv četvoro okrivljenih, među kojima je i crnogorski državljanin Marjan Vujačić (35), koji se sumnjiči za četiri ubistva u tri države.

Kako Dnevnik prenosi, među okrivljenima su i Jelena. P. (40), zaposlena u Upravnim poslovima novosadske Policijske uprave, vlasnik jedne novosadske firme, Nebojša. B. (42) i crnogorski državljanin Zoran. M. (43).

Po optužnici, od početka pretprošle godine do polovine juna prošle, u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, Jelena P. i Nebojša B. su za nekoliko osoba (Marjanu Vujačiću i Zoranu M.) omogućili pribavljanje falsifikovanih ličnih dokumenata, lične karte i pasoše sa podacima drugih lica, a ne onih koja su podnela zahteve - što je krađa identiteta lica koja imaju državljanstvo, a nisu izvadila biometrijska dokumenta, radi obezbeđivanja njihovog lažnog identiteta. Za to je navodno uzela 1.500 evra.

Navodno, Jelena P. je kroz sistem MUP-a izvršila proveru podataka i informacija dobijenih od Nebojše B. Nakon što su podneli zahteve, zajedno sa drugom lažnom dokumentacijom, zaposlena u policiji je od svojih kolega tražila da se ubrza proces izrade dokumenata.

Marjan Vujačić i Zoran M. su dobili lične karte i putne isprave u koje su uneti lažni lični podaci drugih osoba od kojih je ukraden identitet, sa njihovim slikama.

Podsetimo, Vujačić je uhapšen u Novom Sadu 12. juna prošle godine zbog falsifikovanja dokumenata. Nekoliko dana kasnije, srpska policija je saopštila da je on osumnjičeni za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, 27. septembra 2017, kao i da bi mogao biti odgovoran za još tri ubistva, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji.

Njemu je 10. marta u Vranju počelo suđenje za ubistvo Cvetanovića. Negirao je da je počinio zločin.

Inače, likvidirani Cvetanović je rođeni brat Saše Cvetanovića Pitbula, optuženog za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, vođe zemunskog klana, koji služi zatvorsku kaznu u Španiji.

Mediji su Vujačića okarakterisali kao plaćenog ubicu "škaljarskog" klana. "Pobjeda" je pisala da je Podgoričanin koji se sumnjiči za četiri ubistva u tri države, prvi put angađžovan za likvidaciju nakon što je izgubio veliki novac na kocki.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati