Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

22. 09. 2024. 16:05 2

Đuka brani huligane, fudbalski sudija mu očitao lekciju

Vladimir Đukanović, istaknuti član i poslanik Srpske napredne stranke, gotovo svakodnevno na svom X nalogu daje svoje mišljenje za različite događaje, i to na način koji ne priliči sasvim jednom poslaniku Skupštine Srbije. Ipak, ovoga puta je, komentarišući zabranu za navijače Crvene zvezde da prisustvuju gostovanju protiv Intera u Milanu, prevazišao samog sebe.

Zvezda ima zakazan meč sa Interom u Ligi šampiona prvog oktobra od 21 sat i na taj meč, ali ni na utakmicu sa Interovim gradskim rivalom, Milanom, neće biti dobrodošli navijači iz Srbije. Tim povodom, reagovao je niko drugi do Vladimir Đukanović.

- Zabraniše nam gostovanja protiv Intera i protiv Milana. Još jedan u nizu pokazatelja bezobrazluka i neravnopravnosti u Ligi šampiona. Ipak, koliko god da zabranjuju, najstarija grupa Rominih navijača zauvek je ostala bez zastava. "Fedejn" je ugašen za sva vremena, pa neka oni sad zabranjuju do mile volje - napisao je Đukanović na X.

Ipak, komentarisanju ovog događaja nije bio kraj. Naime, njegovu objavu na X nalogu komentarisao je nekadašnji sudija Rade Đurović, napisavši kako Đukanović, kao član Skupštine Srbije, ne bi trebalo da komentariše konflikte na fudbalskim utakmicama.

- Gospodine, Vi ste poslanik u parlamentu, a bavite se i dičite huliganskim konfliktima. Znamo za Vašeg predsednika, ali bi neko trebalo, pa makar i Vi, da mu kaže da to nisu odlike jednog državnika – zbog njega, ako ga već toliko volite - napisao je Đurović.

Đukanović mu je na ne tako diplomatski način odgovorio da se ponosi time što "smo ih odrali".

- E boli me uvo. Ja se dičim što smo ih odrali. Uzgred, nisam u politici i zabole me - napisao je Đukanović.

Podsetimo, Vladimir Đukanović u javnosti je prepoznat kao advokat svih onih koji su bliski SNS, a terete se za ozbiljan kriminal. Počevši od bivše državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović, do vlasnika Jovanjice Predraga Koluvije.

Inače je jedan od najuticajnijih članova vladajuće Srpske napredne stranke. Član je predsedništva i glavnog odbora SNS i poslanik u Skupštini Srbije od 2014. godine. S obzirom da je istovremeno bio i advokat i predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe, a zatim po automatizmu član Državnog veća tužilaca i Visokog saveta sudstva, dugo je bio u sukobu interesa, na šta su javnosti više puta ukazali brojni pravnici. To je, praktično, značilo da je mogao da utiče na izbor sudija i tužilaca, i njihovu smenu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Laka zarada, bez ulaganja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati