Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 07. 2024. 15:34 30

Tepić: Vučićev trbuhozborac Đuka navodi kao dobar primer - pucanje na ljude koji blokiraju prugu!

Narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović komentarisao je nedavnu blokadu pruge u Loznici, koju su organizovali aktivisti "Ne damo Jadar" i poručio da bi "u SAD pucali u vas ako blokirate prugu i ne želite da se pomerite". Na ovu izjavu reagovala je narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić i poručila da režim najavljuje pojačavanje represije zbog litijuma.

- Jer ako vi krenete da sprovodite zakon prema njima, da sankcionišete tu vrstu pretnji što je neko blokirao prugu, odmah kažu ovo je diktatura, nije bilo ni u vreme Staljina. Je l' vi znate kako je bilo u vreme Staljina? U Zapadnoj Evropi probajte da blokirate prugu, u Nemačkoj, Francuskoj… U SAD ako se ne biste sklonili, pucali bi u vas. Oni koji predvode ove proteste su veleizdajnici ove zemlje - naveo je Đukanović na TV Pink.

Na njegovu izjavu reagovala je narodna poslanica i potpredsednica SSP Marinika Tepić koja je naglasila da režim najavljuje pojačavanje represije zbog litijuma.

- Jutros Vučićev trbuhozborac Đuka navodi kao dobar primer - pucanje na ljude koji blokiraju prugu. A, meštane koji brane život obeležio kao veleizdajnike - navela je Tepić na društvenoj mreži Iks, te je pružila podršku akvistima "Ne damo Jadar".

Podsetimo, aktivisti "Ne damo Jadar" nedavno su blokirali prugu u Loznici ljuti zbog najave da će Ustavni sud u četvrtak na sednici ukinuti uredbu Vlade na zahtev Rio Tinta.

Nakon toga građani su se organizovali, a tokom protesta privedeni, a nakon toga pušteni meštani Gornjih Nedeljica Nebojša Petković i Zlatko Kokanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati