Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

08. 07. 2024. 11:30 12

General Predrag Bandić v. d. pomoćnika ministra odbrane

Predrag Bandić, general u penziji, postavljen je za vršioca dužnosti pomoćnika ministra odbrane na sednici Vlade Srbije koja je održana 4. jula.

Bandić je u novom skupštinskom sazivu najpre izabran za narodnog poslanika na listi SNS, da bi ubrzo podneo ostavku na ovu funkciju. To je bio signal delu javnosti da će on preći u izvršnu vlast, što je i potvrđeno na poslednjoj sednici Vlade Srbije.

Bandić je inače postao član SNS u oktobru 2023. godine, što je zvanično objavljeno na Instagram stranici Srpske napredne stranke.

- Dobro došao u našu porodicu kojoj je Srbija iznad svega! Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poželeo je dobrodošlicu Predragu Bandiću u Srpsku naprednu stranku - piše na Instagram nalogu Srpske napredne stranke ispod fotografije Glišića i Bandića.

Penzionisani general privukao je veliku pažnju javnosti nakon pada vojnog helikoptera 2015. godine, u kojem je tragično stradalo sedam osoba na kilometar od aerodroma "Nikola Tesla".

U padu vojnog helikoptera poginuli su major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, mehaničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, lekar novopazarske bolnice Dževad Ljajić i njegov kolega anestetičar Miroslav Veselinović, kao i petodnevna beba iz novopazarske porodice Ademović.

Na kontramitingu SNS

Slučajno ili ne, Bandić se pojavio i na kontramitingu Srpske napredne stranke (SNS), gde je uslikan s ministrom odbrane Milošem Vučevićem, a u društvu kolega, generala Vojske Srbije Gorana Momčilovića, Mihaila Zogovića i Bobana Đorovića. Iako po Zakonu o vojsci ne smeju da odlaze na političke skupove, oni su se oglušili o zakon, a spornu fotografiju objavio je lično ministar Vučević.

- To je sramota nad sramotama. Ovakve situacije se nikada nisu dešavale od devedesetih godina. Ja sam desetorici ministara bio pomoćnik i to se nikada nije desilo, do dolaska Vulina. Tada se sve promenilo. I kolega Radić je rekao da su to generali koji su dobili činove od SNS, pa se u skladu sa tim i ponašanju - rekao je nakon toga nekadašnji načelnik Uprave za odnose sa javnošću Petar Bošković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati