Društvo i ekonomija

[ Izvor: Agencije ]

07. 06. 2024. 12:00 3

Loša vest za paore, ova naknada se UKIDA

Javno vodoprivredno preduzeće (JVP) "Vode Vojvodine" saopštilo je da je počelo sa slanjem rešenja za naknadu za odvodnjavanje za 2023. za upisana fizička lica i preduzetnike u registar poljoprivrednih gazdinstava, koja je prepolovljena, a za 2024. ukinuta.

Rešenja se, kako je navedeno, prvo dostavljaju obveznicima koji imaju registrovan nalog na portalu eUprave, ukupno za 98.844 obveznika. Dostava štampanih rešenja putem JP "Pošta Srbije" biće realizovana u narednom periodu.

Sva rešenja su kreirana na osnovu dostavljenih podataka od Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), Ministarstva poljoprivrede, odnosno Uprave za agrarna plaćanja, kao i od Sektora poljoprivredne inspekcije i Uprave za veterinu.

Rešenja su izdata u skladu sa izmenama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara kojim je predviđeno da od 1. januara 2024. godine naknadu za odvodnjavanje neće plaćati fizičko lice i preduzetnik-vlasnik, odnosno korisnik zemljišta, upisanog u registar poljoprivrednih gazdinstava.

Za tu kategoriju obveznika naknada za 2023. godinu umanjuje se 50 odsto.

- Svim obveznicima naknade koji su platili više nego što su obavezni, a ukoliko nemaju dospelih dugovanja iz prethodnog perioda, na njihov pisani zahtev biće izdata potvrda o više uplaćenih sredstava.

Sa tom potvrdom obveznik se obraća Poreskoj upravi prema sedištu ili prebivalištu uplatioca koja isplaćuje višak uplaćenog novca - navedeno je u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati