Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 05. 2024. 21:06 3

Reagovanje na tekst "Građanima stigli ASTRONOMSKI računi za struju: Boske puni kasu SNS pred izbore"

EPS AD i Elektrodistibucija d. o. o. reagovali su na tekst "Građanima stigli ASTRONOMSKI računi za struju: Boske puni kasu SNS pred izbore" objavljen na portalu Direktno.rs. Njihovo reagovanje prenosimo u celosti.

"Samo tri dana pred lokalne izbore deo novosadske opozicije opet u javnost izlazi sa ko zna koliko puta ponovljenim istim izmišljotinama, krijući se iza navodnih izjava građana i vesti na nekim opozicionim portalima da su Novosađanima navodno stigli uvećani računi za struju. Pred svake izbore sa ponovljenom pričom deo opozicije pokušava da naruši reputaciju energetskih kompanija iznošenjem neistina, a činjenice govore da poslujemo transparentno, isključivo u skladu sa važećim zakonima i strogo poštujući propise u oblasti javnih nabavki.

Uslovi za učešće ponuđača u postupcima javnih nabavki uvek su postavljeni tako da se izabere najpovoljnija ponuda prilagođena potrebama kompanije u korist građana Srbije i pouzdanosti i stabilnosti distribucije električne energije, kao delatnosti od opšteg interesa.

Elektroprivreda Srbije naglašava da su računi za utrošenu električnu energiju odavno dostavljeni korisnicima, da je broj reklamacija značajno ispod proseka, a da su gužve smanjene, naročito posle uvođenja aplikacije Uvid u račun koja na jednom mestu nudi korisnicima da vide i plate svoje račune. Niko nikada građane Srbije nije upućivao na privatne firme, već na zvaničan mejl Elektroprivrede Srbije za reklamacije.

Predstavnici dela opozicije po ko zna koji put manipulišu podacima i iznose neistine u kojima učestvuje i deo opozicionih medija.

Upravo Borislav Novaković, opozicioni kandidat, stalno citira jedne te iste izmišljotine. Tako je pre dve godine Novaković, kao problem naveo izmišljenu cena očitavanja od 132 dinara po brojilu. Posle toga mu je bila problem i cena od 75 dinara, i to dve godine kasnije i u vreme kada su povećane cene svih usluga na tržištu.
Delu opozicije problem je bilo koja firma koja očitava brojila, bez ikakve argumentacije, samo u cilju besmislenih napada, čak i kada je to konzorcijum od 11 srpskih firmi.

Elektroprivreda Srbije i Elektrodistribucija Srbije pozivaju učesnike izborne kampanje da ne koriste jeftine manipulacije zarad političkih poena, jer izvrtanje činjenica i iznošenje neistina, kao i prenošenje istih, podleže kako sudu građana tako i krivičnoj odgovornosti", zaključuje se u reagovanju na tekst.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati