Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 08. 2024. 14:22 0

Reagovanje na tekst "Sud duguje 80.000 evra za struju, država ga spašava od prinudne naplate"

Prekršajni apelacioni sud reagovao je na tekst "Sud duguje 80.000 evra za struju, država ga spašava od prinudne naplate" objavljen na portalu Direktno.rs, a ovo reagovanje vam prenosimo u celosti.

"Novinar redakcije Nova.rs Dunja Marić se obratila e-mail dana 26.08.2024. god. portparolu Prekršajnog apelacionog suda pitanjima:

- Koliko dugo Prekršajni apelacioni sud nije namirivao račune za električnu struju?

- Da li se trenutno vodi postupak prinudne naplate sa računa Prekršajnog apelacionog suda?

Odmah danas 27.08.2024. god, u jutarnjim časovima su poslati redakciji odgovori na pitanja, sa zvaničnom informacijom računovodstva suda, da Prekršajni apelacioni sud redovno izmiruje obaveze na ime rashoda za električnu energiju, sa upućivanjem na dokaz - Izvod iz pregleda registra po Zakonu o rokovima izmirenja novčanih obaveza na ime rashoda za električnu energiju-RINO (javno dostupan podatak) i da Prekršajni apelacioni sud nije evidentiran kao dužnik u prinudnoj naplati, što se može videti iz Izvoda Pregleda dužnika u prinudnoj naplati Narodne banke Srbije, što je takođe javno dostupan podatak.

Takođe Vas obaveštavam da su sredstva iz tekuće budžetske rezerve dodeljena Prekršajnom apelacionom sudu Rešenjem o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve 05 br. 401-8054/2024 od 22.08.2024. godine, a sve u skladu sa članom 69 stav 2 Zakona o budžetskom sistemu, koja su namenska sredstva i potrebna za buduće izmirenje preuzetih obaveza za utrošak električne energije do kraja 2024. godine, koja se namiruju na mesečnom nivou.

U cilju dalje saradnje i istinitog obaveštavanja javnosti molimo Vas da ubuduće sačekate zvanične, proverene o dokazima potkrepljene informacije kao odgovore na postavljena pitanja upućena sudu, i da ne objavljujete dezinformacije dobijene iz neproverenih izvora koje štete ugledu suda, jer je Prekršajni apelacioni sud uvek, svim sredstvima javnog informisanja blagovremeno dostavljao odgovore na sva postavljena pitanja i transparentno pružao sve tražene informacije potkrepljene dokazima kojima raspolaže, pa stoga ne treba obmanjivati javnost i plasirati pogrešna tumačenja odluka nadležnih organa donetih na osnovu Zakona", zaključuje se u reagovanju na tekst Prekršajnog apelacionog suda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati