Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 05. 2024. 15:46 2

Petrović: Očigledno da je Lončar zaboravio šta je sve obećao

- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar dočekao je peti mandat, a Smederevska Palanka još uvek nije rekonstrukciju bolnice koju je lično obećao 2020. godine - izjavio je Goran Petrović, potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik u razgovoru sa građanima Smederevske Palanke.

Petrović dodaje da će obećanje da će palanačka bolnica "Stefan Visoki" u kojoj se leče pacijenti iz Smederevske Palanke i Velike Plane biti potpuno rekonstruisana i proširena za 8.500 metara kvadratnih uz izgradnju heliodroma u roku od tri godine ostati samo marketinški trik za jednokratnu upotrebu.

- Očigledno je da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar zaboravio šta je sve obećao. Jer da zaista želi da se bavi datim obećanjima, ali i nagomilanim problemima u zdravstvu obratio bi se Palančanima i rekao im zašto bolnica nije rekonstruisana i izgrađena, ali i građanima Srbije i makar najavio rešenja, a ne bi zabranjivao lekarima da javno govore o tome u želji da se problemi sakriju pod tepih - naveo je Petrović.

Ocenio je da ipak probleme u zdravstvu nije moguće sakriti jer svi vidimo da po jedan lekar leči 400 pacijenata čiji se broj drastično povećava, da su liste čekanja za operacije sve duže a hirurzima nema ko da asistira.

- Ni 8 godina ministrovanja dr Lončaru nije bilo dovoljno da napravi vidan napredak, pa je nerealno očekivati to i sada u državi u kojoj je veći prioritet ulagati u stadione i navijače koje skandiraju na mitinzima SNS-a nego u zdravstveni sistem i zdravlje građana - zaključio je Petrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati