Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 03. 2024. 20:39 1

Ministarstvo o nestanku Danke: Ovo nije pokazna vežba

"Ovo nije nikakva pokazna vežba, u toku je obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu - putem SMS poruka, prekidima radio i televizijskih programa, objavama na autobuskim, železničkim stanicama, aerodromima i panelima na auto-putevima", saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Republike Srbije.

Ministarstvo obaveštava sve građane da je ovog utorka po prvi put u Republici Srbiji pokrenut Amber Alert, tj. sistem "Pronađi me".

- Obaveštavamo javnost da je ovaj sistem aktiviran zbog današnjeg nestanka dvogodišnje devojčice u Banjskom Polju, u Boru - navodi se u saopštenju.

- Danka Ilić, starosti 2 godine. Nestala oko 13.45 časova u naselju Banjsko Polje, ulica Vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor. Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala: maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192 - apeluju iz Ministarstva.

Nadležni navode da je platforma za obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu "Pronađi me" uspostavljena u "cilju brze reakcije u slučaju nestanka maloletnih lica slanjem jedinstvenog alarma različitim učesnicima procesa, koji sadrži osnovne podatke o nestalom licu, kao što su policijska uprava gde je prijavljen predmet, ime i prezime nestale osobe, godine starosti, lični opis, opis odeće, mesto nestanka i druge važne informacije".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati