Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

04. 02. 2024. 13:41 7

Tepić: Režim u tajnosti sprema prodaju 20 odsto akcija Telekoma

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić objavila je na društvenoj mreži X da "režim u tajnosti sa Cerberus fondom sprema prodaju 20 odsto akcija državnog Telekoma".

Kako je Tepić navela, prodaju akcija Telekoma režim u tajnosti sprema „kroz fiktivan proces“ i to uz „unapred dogovorene kupce“ i „bez tendera i nezavisne procene vrednosti“.

- Toliko su ukanalili Telekom zbog održanja rejtinga Vučića, da cela kompanija ide polako na doboš. Otvarali televizije za Vučića! Ultrapreplatili i Premier ligu sa 600 miliona evra. Zato su pre deset dana prodali svoje stubove za 400 miliona evra, a sada i sopstvene akcije. Telekom svoje negativno poslovanje ne može više da prikrije ni zaduživanjem kod banaka. Nema više ni kredita, kraj - napisala je Marinika Tepić.

Podsetimo, Telekom Srbije je krajem 2023. prodao antenske stubove i prateću infrastrukturu koja je uneta u imovinu posebnog preduzeća – Sky Tower Infrastructure.

Nezvanično, kupoprodajna cena je 420 miliona evra i još 80 miliona evra ukoliko ovo preduzeće, sada u vlasništvu Aktisa (tačnije Aktisovog preduzeća u Srbiji – Actis Luna Telecom Tower d.o.o. Beograd) postigne određene finansijske rezultate, o čemu je portal N1 ranije pisao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati