Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

23. 01. 2024. 09:51 9

Vesić o haosu na aerodromu: Vansi će snositi posledice

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da su propusti na aerodromu "Nikola Tesla", koji su doveli do kašnjenja i otkazivanja letova, nastali zbog "ljudske greške" i da će kompanija "Vansi", koncesionar koji upravlja beogradskim aerodromom, snositi posledice.

- Juče je završena kontrola. Kompanija "Vansi" sa kojom Srbija ima ugovor napravila je grešku. Loše su organizovani. Upozorio sam ih da poštuju malo više naše putnike - kazao je Vesić na televiziji Pink.

Ministar je naveo da će odgovorne osobe biti sankcionisane i ocenio da se "Vansiju" često dešavaju greške.

- Mi smo zahvalni francuskoj kompaniji što su investirali u beogradski aerodrom. Svake godine uplaćuju značajan novac u budžet, i sve je to u redu, ali oni to ne rade zato što nas vole, već zato što imaju korist. Svakodnevno ih kažnjavamo kad prave greške, oni moraju da posluju po zakonima naše zemlje - dodao je Vesić.

On je kazao da je nedavno zaposleno više ljudi i da se nada da će aerodrom sada bolje funkcionisati.

Da podsetimo, u nedelju je obustavljen rad pasoške kontrole zbog mešanja putnika u tranzitnoj zoni, usled čega je kasnilo 17 letova "Er Srbije", a otkazani su letovi za Berlin, Frankfurt i Diseldorf.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je da je vanrednom kontrolom utvdio propuste osoblja zaduženog za zemaljsko opsluživanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati