Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 10. 2023. 15:52 2

Nikezić: Vesiću, odgovorite na ovih 5 pitanja

Potpredsednik Stranke slobode i pravde, Dušan Nikezić, postavio je pet jednostavnih pitanja ministru Goranu Vesiću povodom potpisanih ugovora za izgradnju autoputeva sa Kinom. Pismo Nikezića upućeno Vesiću prenosimo u celosti.

Ministre Vesiću, pošto se već iz Kine hvalite potpisanim ugovorima za izgradnju autoputeva i nabavku vozova, molim vas da odgovorite na pet jednostavnih pitanja:

1. Kako je planirano zaduženje za autoput Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, za samo godinu dana povećano sa 710 miliona evra na 1,4 milijarde evra, a kako je tek onda vrednost brze saobraćajnice Bački Breg - Nakovo porasla sa 420 miliona na preko 2 milijarde evra?

2. Kako je uopšte moguće da kilometar autoputa i brze saobraćajnice u Panonskoj niziji košta preko 13 miliona evra po kilometru, što je tri puta više nego što je plaćen autoput Zagreb-Split kroz Dinarske Alpe i 13 puta više nego što je plaćen poluautoput Novi Sad - Horgoš?

3. Da li će domaći podizvođač ponovo biti Inkop iz Ćuprije, u vlasništvu Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića, koji je među 20 firmi sa najvećim profitom u Srbiji, upravo zahvaljujući ugovorima koje im vaša vlast dodeljuje mimo bilo kakve tenderske procedure?

4. Zašto kupujemo pet kineskih brzih vozova, koji treba da saobraćaju na pruzi Beograd - Budimpešta, kada je očigledno da je Mađarska vlada odustala od izgradnje deonice kroz Mađarsku?

5. Da li ste svesni da ćete sa ova tri nova projekta povećati buduće zaduženje prema Kini na 17 milijardi evra, a ukupno zaduženje zemlje na 55 milijardi evra, čime ćete Srbiju dovesti do ivice dužničkog ropstva i bankrota? Zato se, na vašem mestu, ne bih hvalio ugovorima koje ste potpisali u Kini, jer se iz aviona vidi da su štetni za Srbiju i neko će, kad tad, morati zbog njih da odgovara - pitao je Dušan Nikezić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati