Društvo i ekonomija

D. Lj.

16. 10. 2023. 20:56 14

Vređao Gašića i Vulina, sad savetuje Šapića!

U najboljim je godinama za posao kojim se sada bavi i njegove su moći nesagledive. Nema sumnje da Veljku Mijailoviću vladar sad veruje, kao i svima koji su imali slično iskustvo u takvom surovom preobražaju. Bar tako izgleda na novoj pojavnoj ravni nekad "Jednog od pet miliona". Ko je on sada i čemu je ustvari namenjen?

Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, prošao je sve neravnine u borbi za pravdu. Bio je učesnik protesta "Jedan od pet miliona", javno je kritikovao Aleskandra Vulina, ali i Nebojšu Stefanovića i Dijanu Hrkalović. I, od zakletog borca opozicije, dobija novu funkciju, imenovan je za savetnika gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića. Sada sa njim radi na uklanjanju splavova. Zadužen je za komunalnu policiju grada Beograda.

Isplatila mu se promena strane. Naime, Mijailović dobija platu od 160.000 dinara kao Šapićev savetnik, 140.000 dobija kao radnik MUP-a koliko mu iznosi i plata u sindikatu. Dakle, Veljka Mijailovića građani Beograda i Srbije plaćaju više od 450.000 dinara mesečno.

- Smenite ministra Nebojšu Stefanovića, jer nije adekvatan da bude ministar policije. Smenite Aleksandra Vulina, nije adekvatan da bude ministar vojske - govorio je svojevremeno predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović pred nekoliko hiljada okupljenih ispred Predsedništva Srbije, na zajedničkom protestu sa vojnim sindikatom. Na pomenutom skupu, iz vojnog sindikata su naveli da se daju sva ovlašćenja ministru odbrane, da može da koristi vojnu policiju i mimo potreba vojske za obezbeđenje lica van njenog sastava, pre svega stranačkih kadrova poput Gašića, koga i kao direktora BIA obezbeđuje vojna policija. Sam Mijailović je za medije izjavljivao da će se BIA igrati sa Gašićem.

- Vratite nam državu. Ne budete li hteli da nam vratite državu, ne budete li hteli da posmenjujete korumpirane ministre koji ne rade u interesu naroda, mi ćemo ponovo da dođemo i obračunaćemo se sa vama u skladu sa zakonom - poručio je Mijailović.

I, otkud sad takav zaokret? Ono, u najboljim je godinama za posao kojim se sada bavi i njegove su moći nesagledive. Normalna država počiva na moralno ispravnom, savesnom, običnom čoveku, koji ne mora da se plaši denuncijacija zato što će reći ono što misli. Društvo u kome za običan posao treba da budete heroj, nije dobro društvo, nije zdravo društvo. 

Nema sumnje da Mijailoviću vladar sad veruje, kao i svima koji su imali slično iskustvo u takvom surovom preobražaju. Bar tako izgleda na novoj pojavnoj ravni nekad "Jednog od pet miliona". Možda je baš zbog toga, sadašnji ministar srpske policije, "počasni član" Mijailovićevog sindikata.

Ko je on sada i čemu je ustvari namenjen?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati