Politika

D. Ljutić

12. 05. 2024. 08:01 10

Zaštićena bahatost SNS jurišnika: Prvo Brnabić, pa Šapić, ko je sledeći?

Partijska država je suprotna pravnoj državi, u njoj je zakon ono što partija kaže da je zakon. Vladajuća većina ima pravo da krši zakon jer je većina. Time se u društvo uvodi pravo jačeg, a sva se druga prava i pravila njemu potčinjavaju. Odatle proizlazi neograničena moć vladajuće grupe, koja se onda može i kositi sa zdravim razumom.

Konferencija za novinare o uklanjanju splavova predsednika Privremenog organa Aleksandra Šapića pretvorila se u razgovor sa građanima, protekla je u tenzijama, a završila se kada je došla na ivicu fizičkog obračuna. Aktivisti, stanaru Bloka 70 - inače snimatelju N1, koji nije bio na zadatku - nakon što je postavio pitanje: "Do koje godine ilegalni objekti mogu da se legalizuju", predsednik Privremenog organa uzeo je i bacio telefon. Svojevremeno, sad već bivša premijerka Ana Brnabić na sednici Skupštine Srbije burno je reagovala na navode opozicije o članici Radne grupe za mentalno zdravlje, a nakon izlaganja čak je udarila u mikrofon i rekla, obraćajući se delu opozicije, "govnari".Ovdašnji režim, jezikom pomahnitalosti, inače njima dobro poznatim načinom komunikacije, očajnički pokušava da zastraši sopstveno stanovništvo. Nasilje nad dugačijim mišljenjem prethodi pretnjama koje postaju opasne najave istinske fizičke agresije. Plaćeni odredi, na mrežama slobodno vređaju i prete smrću svima koje je "sistem" označio za nepodobne.

Dokle god galame, prete i optužuju druge uokolo, umesto da poštuju Zakone koji važe za sve građane Srbije, visoki "oficiri" SNS-a predstavljaju opasnost po živote svojih sugrađana. Tu već postoji stalni trend pretvaranja državne u privatnu svojinu, te se napravila priča iz koje mi ne možemo da izađemo i u koju smo se definitivno zapleli, a to je priča o kriminalno-političkom sistemu postojećeg režima. Pretnja postaje aktuelno sredstvo u političkom, ali i pravosudnom razračunavanju sa "nepoželjnim tendencijama" i "nezgodnim elementima" u društvu.

Privatni odnosi (ništa lično), koji se zasnivaju na poštovanju privatnih (usmenih) ugovornih garancija, predstavljaju neophodan uslov za poslovno funkcionisanje kleptokratske strukture SNS-a. Jer, ako poredite bilo koga sa bilo kim u toj, nazovi stranci, nameće se osnovana sumnja da su to samo ljudi koji rade za Njega. Ako ste ušli u takvu ekipu, stavili fantomku, naravno da morate svakog, pa i one što bilo šta govore nepoželjno, da ućutkujete. Tu treba svaku rupicu da zapušiš da bi ta maska ostala na licu. Zato i postoje osobe kao Aleksandar Šapić, Ana Brnabić i ostali jurišnici SNS-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati