Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

07. 07. 2023. 14:23 8

Račun iz garaže KCS je dokaz raspada zdravstvenog sistema

Nova garaža Kliničkog centra Srbije postoji već godinu i po dana i za to vreme postala je poznata po svojoj skupoći i ogromnim gužvama i kolonama koje se prave na izlasku iz garaže u Resavskoj ulici. U moru pritužbi najnoviju je izneo jedan korisnik Tvitera koji je za nešto više od dva sata čenja platio 400 dinara.

- Ima li granice alavosti ove vlasti i trunke saosećanja prema ljudima koji u klinički ne dolaze iz besa nego od muke – a čeka se satima jer se zdravstveni sistem raspada sve brže, jače i bolje - napisao je ovaj korisnik na svom profilu, prilažući fotografije računa.

Na ovaj tvit nadovezali su se i drugi korisnici, a jedan od njih citirao je ministra finansija.

- Siniša Mali: Naš zdravstveni sistem je bolji od američkog - glasio je komentar.

Cena jednog sata za parking u ovoj garaži je skoro troduplo skuplja od zone, koja se naplaćuje u svim okolnim ulicama, u kojima građani, ako imaju sreće da nađu mesto, mogu da ostave svoje vozilo.

Trećina mesečne zarade u garaži

Parking mesto za prvi sat u garaži košta 100 dinara, a svaki sledeći započeti sat 150, dok je celodnevna karta 850 dinara.

Za zaposlene koji provode osam do 12 sati (ako su na dežurstvu), na poslu, u zgradi UKCS, bilo bi neophodno da plaćaju dnevnu kartu, što bi ih za mesec dana koštalo blizu 20.000 dinara, dok je prosečna plata medicinskih sestara oko 60.000 dinara.

Trećinu mesečne zarade ostavljali bi u garaži.

Garaža bez građevinske dozvole

Garaža ispred Kliničkog centra Srbije izgrađena je protivzakonito pre dobijanja građevinske dozvole, pokazalo jhe istraživanje BIRN-a. Ministarstvo zdravlja organizovalo je čitav niz fiktivnih radnji kako bi se stvorio privid javnog nadmetanja za koncesiju, dok je zapravo u trenucima kada je isticao rok za prijave zainteresovanih, garaža do pola već bila izgrađena. Ministarstvo i dalje, takođe protivzakonito, krije osnovne podatke o koncesiji

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati