Društvo i ekonomija

[ Izvor: KoSSev ]

02. 11. 2022. 20:02 23

Medicinske sestre tukle baku: Šutirale je i šamarale (VIDEO)

Dve osobe, radnice u Domu za stare u Peći uhapšene su zbog snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se vidi kako maltretiraju stariju ženu, saopštila je kosovska policija. U međuvremenu Gazeta Express javila je da su zbog ovog slučaja suspendovane četiri medicinske sestre.

Precizira se da su osobe uhapšene oko 14.10 časova i da će se dalje mere preduzeti u saradnji sa tužiocem, prenosi Kossev.

Na snimku se, koji je ove srede u prištinskim medijima bio glavna vest, vidi se kako starica pokušava da se brani dok je radnica više puta šamara po licu i udara po nogama u stomak.

Osnovno tužilaštvo u Peći i saopštilo da su na ovom slučaju angažovana dva tužioca.

Dorian Juniku, jedan od dvojice tužilaca na ovom slučaju, izjavio je medijima da su uhapšene dve osobe sa inicijalima A.P. i A.R.

- Po dobijanju prvih informacija u vezi sa događajem koji se danas desio u Peći, u saradnji sa policijom uhapšene su dve osobe inicijala A.P i A.R. pod sumnjom da su počinili krivično delo "Napad" i učestvovanje u krivičnom delu "Izvršenje krivičnog dela napad" - rekao je Juniku, prenosi Gazeta Express.

U međuvremenu oglasio se i potparol policije za region Peć Fadil Gaši koji je rekao da se napad medicinske sestre na staricu dogodio pre pet dana (29. oktobra).

- Uhapšene su tri osobe iz tog Centra, a slučaj se dogodio 29. oktobra. Jedna osoba se tereti za krivično delo "napad", druga za "pomaganje u izvršenju napada", a treća za "neovlašćeno snimanje" - rekao je Gaši za Klankosova.tv.

Četiri medicinske sestre, kako je u međuvremenu javila Gazeta Express suspendovane su sa posla u centru za brigu o starima „Orenda“ u Peći, odakle je osvanuo snimak na kome se vidi kako nekoliko zaposlenih tuče i psihički maltretira ženu.

Gazeta Express ujedno je objavila i dokument koji je navodno objavio ovaj centar o suspendovanju medicinskih sestara.

U dokumentu koji je objavio ovaj prištinski medij se navodi da je nasilje koje je počinjeno nad staricom „nedolično ponašanje“.

A. P. je, prema pisanju Gazete Express, suspendovana zbog sprovođenja nasilja, dok su A. R, R. K. i G. N, suspendovane zbog činjenice da su bile u smeni zajedno sa A.P. ali nisu prijavile slučaj kod nadležnih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati