Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

18. 05. 2024. 11:44 4

"Rekao sam Piksiju - greška iz Katara NE SME da se ponovi"

Nadolazeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj bilo je jedna od glavnih tema gostovanja Dragana Džajića u podkastu Wish&Goal na Sport klubu.

Oseća se polako dah velikog takmičenja, počele su i završne pripreme u očekivanju prve utakmice, 14. juna.

Predsednik FSS Dragan Džajić najavio je i nekoliko organizacionih novina.

- Približava se EP, Piksi gleda utakmice, formirao je spisak fudbalera najbližih Nemačkoj. Sve prepuštam Stojkoviću, selektor mnogo bolje poznaje ekipu, s naše strane, garantujem da će organizacija biti na najvišem nivou - istakao je Dragan Džajić za Sport klub.

I pojasnio:

- Postoji već dogovor oko odlaska na EP, smeštaja ekipe, ostalih članova ekspedicije. Složili smo se sa stručnim štabom da u jednom hotelu borave isključivo reprezentativci. Ostali, članovi IO i gosti FSS biće smešteni u drugom hotelu. Moramo da napravimo dobar ambijent i ne doživimo scenario iz Katara. Bilo je tada mnogo priče i reči o drugim stvarima, u Nemačkoj ne bi to trebalo da se dozvoli. Rekao sam i u razgovoru sa Piksijem - greška ne sme da se ponovi - rekao je prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, pa dodao:

- Ostavljen je prostor medijima da pišu što jeste i nije. Verovatno da ima i preterivanja, ali najbitnije da se ekipi obezbedi mir, u hotelu svako hoće, na primer članovi Izvršnog odbora, nešto da kažu. Pustite trenere i reprezentativce da se bave svojim poslom, svi navijajte, nije to uvredljivo. Zato je najbolje da se presele u drugi hotel, naravno, o trošku Saveza.

Jedini lek za povratak poverenja u državni tim, smatra Džajić, mogu da budu uspesi. Reprezentaciju, kako prolaze godine, ipak, ne bije dobar glas. Ima li objašnjenja?

- Ne znam zbog čega je tako… Kao akter Mundijala 1974. pamtim - bilo je više priče o kopačkama, da li smo igrali u "pumi", ili "adidas" cipelama, nego o dešavanjima na terenu. Treba razumeti i medije, piše se šta hoće ljudi da čitaju, nebitno lepo, ili ružno. Verujte, svaki igrač sazna za ružnu reč o sebi - da li pročita, ili sazna od drugih, nije ni važno. Očekuju nas na početku tri zahtevne utakmice, svaki fokus mimo protivnika može da bude opasan. Svaki rival, Engleska, Danska i Slovenija, iziskuje maksimalnu pažnju.

Kritike se nižu, koliko može Srbija u Nemačkoj. I šta potencijalan uspeh može da donese.

- Možda malo precenjujemo sebe u ovom trenutku. Mnogo reprezentativaca je u Evropi, cenim svakog od njih i narod očekuje bolje igre. Posle prijateljskih mečeva sa Rusijom i Kiprom bilo je više kritika nego nakon Katara. Rešenje se krije u pobedama i dobrim igrama, napokon, i kultu državnog tima! Samo dobri rezultati garantuju napredak - evo šanse u Nemačkoj. Ostavite reči, navijači će na velikom takmičenju, kakvo dolazi, proceniti! Narod može da bude razočaran, ali ne sme da se odvaja od reprezentacije - konstatovao je predsednik FSS.

Više puta, tokom razgovora, Džajić je potencirao homogenu grupu i uveravanja da aktuelni sastav krasi sjajan ambijent.

- Verujem da se i naši momci ježe na "Bože pravde". Sviđa mi se grupa reprezentativaca, koliko sam ih upoznao, nema destruktivnih, niti remetilački raspoloženih. Razgovarao sam i sa selektrom, dobio uveravanja da nema ni ljutih! Ne sumnjam - sve su to dobri momci! Uz njih sam uvek i ništa negativno nisam primetio. Svako oseća, kad svira himna, "hoću da pobedim za moju zemlju"… Moraju da naviknu i na kritike, lakše je momcima angažovanim preko granice, ne moraju da pročitaju, ili čuju svaku reč o sebi.

Potvrdio je predsednik FSS - selektora Stojkovića čeka ugovor do 2026.

- Potpisaćemo ga ovih dana…

Bez obzira na rezultate u Nemačkoj?

- Izrazio je želju, da igrači vide kontinuitet. Naravno, Piksi nije od juče da ne shvata obaveze i odgovornost. U redu je da samopouzdanje vidi kao bitan faktor i u sa novim ugovorom. Nikad kao trener ne znate koliko će da trajete, naravno, rezultati su na prvom mestu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati