Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

27. 09. 2022. 15:06 12

Dolovac pobegla od novinara, ministarka je štitila

Novinari su imali retku priliku da sretnu republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac u utorak na konferenciji "Podrška reformi pravosuđa u Srbiji". Ipak, ostali su bez prilike da postave pitanje, a u zaštitu tužiteljke stala je i ministarka pravde Maja Popović.

Kako je s leđa čula novinarsko "gospođo Dolovac, gospođo Dolovac", republička javna tužiteljka je požurila da se pozdravi s ministarkom pravde Majom Popović i šefom delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom i "pružila korak" niz hodnik Narodne skupštine.

Za njom je požurila i novinarka, koja je nastavila da doziva "gospođo Dolovac", ali joj se na putu isprečila ministarka Popović s molbom da ne uznemirava gospođu Dolovac.

Dolovac je u Narodnoj skupštini učestvovala na skupu "Podrška reformi pravosuđa u Srbiji" koji je organizovalo Ministrastvo pravde Srbije uz podršku zajedničkog projekta Evropske unije i Saveta Evrope. Na skupu su prezentovani prvi tekstovi seta pravosudnih zakona.

Republička javna tužiteljka je na skupu rekla da će ta zakonska rešenja biti mera ustavnih promena u oblasti pravosuđa. Prema njenim rečima, reforma pravosuđa ne sme da ostane samo na rečima, već treba da bude sprovedena u delo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati