Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

20. 07. 2022. 08:03 10

Skinuti oznaku poverljivosti sa ugovora o izvozu oružja u Bangladeš

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da bi volela da se iz Ministarstva trgovine i telekomunikcija, koje je nadležno za davanje dozvola za izvoz naoružanja, skine oznaka poverljivosti sa ugovora o izvozu oružja u Bangladeš, koje je bilo u ukrajinskom avionu koji se nedavno srušio na severu Grčke - da vidimo šta tamo piše, jer će se tada, kako kaže, mnoge stvari otvoriti.

"Ako može da se skine oznaka u slučaju Slobodana Milenkovića jer je to u interesu javnosti, mislim da je i ovo u interesu javnosti jer je ovo međunarodni incident", istakla je Tepić.

Upitana da li nakon što je SSP osudio kampanju koja se vodi protiv Slobodana Milenkovića, a on nije hteo da govori pred Tužilaštvom, očekuje da se sada pokrene postupak protiv njega, Tepić je u Pregledu dana na Njuzmaks adriji kazala da je od 16 zakazanih pripremnih ročišta čak 15 odloženo, odnosno da je nastavak tek u septembru, prenosi Nova.rs.

„Šta treba da se dogodi do tog septembra pošto vidimo šta se dešava sa ugroženosti Milenkovića i njegovih kolega. Ono što je, međutim, simptomatično jeste to što Slobodanu Milenkoviću ministar policije Aleksandar Vulin nije dozvolio da se obrati javno i kaže istinu, verujući da ga javnost štiti, ali je zato skinuo oznaku poverljivosti i uputio ga da da iskaz tužilastvu, a ja verujem sa ciljem da otkrije svoje saradnike“, istakla je potpredsednica SSP-a.

Oni koji poznaju ovu materiju, dodaje ona, vrlo dobro znaju da nekom ko je načelnik Odeljenja za borbu protiv droga, a ne za pogrešno parkiranje, „saradnici i izvori sigurno nisu kaluđeri i monasi već neko iz tog miljea“.

„Imam utisak da se ta matrica i taj scenario kriminalizacije, stigmatizacije, diskreditacije, deprofesionalizacije načelnika Milenkovića uveliko sada sprovodi. Verujem da nije želeo da daje iskaz upravo da bi zaštitio ne samo sebe nego i svoje saradnike i kolege“, rekla je Tepić, podsećajući da je Milenkoviću dozvoljeno da se obrati javnosti kada je trebalo da kaže ko nema veze sa Jovanicom i to je u redu, ali dajte da nam sad kaže ko sa tim ima veze.

Komentarišući konsultacije „Ujedinjenih“ sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ona je rekla da nakon njih nisu promenili mišljenje jedni o drugima i da ostaju i dalje opozicija ovom režimu.

„Ovo nisu bili razgovori samo o radu parlamenta, nego i o mandataru. Izneli smo svoj plan o dva zakona na kojima insistiramo, a jedan od njih je Zakonu o poreklu imovine i ostavljeno je SNS da prihvate taj izazov. Tu je i Zakon o radu koji treba pod hitno da se menja u korist radnika, Zakon o vraćanju dela oduzetih penzija, da srednjoškolsko obrazovanje bude obavezno i druge stavri koje smo predložili“, objasnila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati