Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

24. 04. 2024. 15:26 1

Tužilaštvo traži da se inspektor Milenković sasluša u predmetu "Jovanjica 1"

Suđenje u postupku "Jovanjica 1", u kojem je prvoptužen vlasnik tog imanja Predrag Koluvija, nastavljeno je ove srede u Specijalnom sudu u Beogradu, a postupajući tužilac Saša Drecun zatražio je da se tokom postupka sasluša inspektor Slobodan Milenković Senta. Milenković je čovek koji je rukovodio akcijom kada je policija novembra 2019. godine upala na "Jovanjicu" i zaplenila rekordnu količinu marihuane.

- Ono što su sva četvorica policajaca prilikom svedočenja navela jeste da će Slobodan Milenković više reći o nekim stvarima. Nakon njihovog izjašnjavanja usledila je medijska stigmatizacija, a samim tim je obezbeđena njegova zaštita od strane Specijalne antiterorističke jedinice. Imajući u vidu činjenicu da su se svedoci izjašnjavali o vrlo bitnim pitanjima, smatram da bi trebalo prvo njega ispitati, pre izvođenja bilo kakvih drugih dokaza - rekao je Drecun na suđenju.

Potom se izjasnio sudija Zoran Ganić o ovom zahtevu.

- Stav ovog veća je da nastavimo sa postupkom onako kako smo mi zamislili. Nastavićemo sa izvođenjem pisanih dokaza i uvidom u foto-dokumentaciju, a svedok će biti ispitan nakon iznošenja ovih dokaza, jer za sada to nije neophodno - rekao je Ganić.

Podsetimo, inspektor Slobodan Milenković, koji sada obavlja funkciju koordinatora u MUP, nije mogao da pristupi na nekoliko pretresa za "Jovanjicu" da svedoči iz zdravstvenih i bezbednosnih razloga, zbog čega se odustalo od njega kao svedoka što je izazvalo veliku osudu u javnosti.

Inspektor je potom preko svog advokatskog tima saopštio da je spreman da svedoči i da čeka poziv.

Inače, iinspektor Slobodan Milenković bi mogao da bude ključni svedok u postupku za "Jovanjicu", s obzirom na to da je među prvima ušao na imanje na kojem je zaplenjena marihuana.

Podsetimo, imanje "Jovanjica" otkriveno je novembra 2019. godine, zaplenjena je rekordna količina marihuane, a lisice su stavljene Predragu Koluviji.

Koluvija se brani sa slobode.

Od samog otkrivanja ceo slučaj nalazio se pod budnim okom javnosti zbog činjenice da su pomenuto imanje proteklih godina obilazili brojni državni funkcioneri.

Tokom višemesečne istrage otkriveno je i da su imanje obezbeđivali pripadnici Vojno-obaveštajne agencije (VOA) i BIA, što je bacilo potpuno novo svetlo na ceo slučaj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati